Wednesday, October 23, 2013

Από την "δημοκρατία" με αγάπη

ΗΠΑ:
- Οι μισθοί είναι πλέον τόσο χαμηλοί, που πολλοί εργαζόμενοι με παιδιά δε μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα, και μένουν άστεγοι (link)
- Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περικόψει και τα κουπόνια σίτισης, και τότε θα γίνει "πανηγύρι", καθώς αυτή τη στιγμή το 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ λαμβάνει αυτά τα κουπόνια (link)
- 4 στους 5 στην Αμερική είναι στο όριο της φτώχειας και της ανεργίας (Link)
- Το 15% των νέων στην Αμερική με ηλικία 16-24 δεν έχει δουλειά, ούτε σπουδάζει, και απλά σαπίζει εντελώς (link)
- Τα μονοπώλια βέβαια τα πηγαίνουν καλύτερα από ποτέ - πχ η Apple κατέχει μόνη της το 10% των χρημάτων που κατέχουν όλες οι αμερικανικές εταιρίες μαζί, με 147 δις δολάρια στον λογαριασμό της (Link)
- Το marketwatch προειδοποιεί για μια επερχόμενη "οικονομική γκιλοτίνα" στην Αμερική, μιας και οι ανισότητες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι εξαθλιώμενοι εργάτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επαναστατήσουν ή να ψοφήσουν. Προς το παρόν βέβαια κάθονται και ψοφάνε, αλλά η ιστορία δείχνει ότι δε θα το κάνουν αυτό για πάντα (Link)
- Υπάρχει μια νομοθετική ρύθμιση που προωθείται στην Αμερική, σύμφωνα με την οποία τα στελέχη μιας επιχείρησης θα πρέπει να πληρώνονται ανάλογα με τα κέρδη της, και ανάλογα και με το μισθό που δίνει στους εργαζόμενους της. Οι διευθυντές όμως αντιδρούν, γιατί τώρα πληρώνονται υπερπολλαπλάσια λεφτά από τους εργάτες τους, και προφανώς δε θέλουν να χάσουν τα προνόμια τους (link)
- Θυμάστε τη χρεωκοπία του Ντιτρόιτ; Τώρα ο δήμαρχος της πόλης καταδικάστηκε για "διαφθορά", καθώς άρπαζε λεφτά με τη σέσουλα, όπως γίνεται και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και παντού. Τα όποια υπολείμματα σοσιαλδημοκρατίας υπήρχαν τώρα τελείωσαν, και πλέον οι χώρες διοικούνται από μαφίες και ολιγάρχες, που λεηλατούν. Και αν πιάνετε και κανένας, απλά αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα για να "βγαίνει λάδι" το σύστημα. Δυστυχώς βέβαια κανένας δεν έχει πρόταση όπως τα εργατικά συμβούλια (σοβιέτ) ως πρόταση εξουσίας στον κόσμο, και άρα ο κόσμος θα κυβερνηθεί από απολυταρχικά καθεστώτα και επίσημες ή "παράνομες" μαφίες.
- Απεργία ακόμα και στο φημισμένο Carnegie Hall (link)
- Το Πεντάγωνο απορροφάει όσα περισσότερα λεφτά μπορεί - μάλιστα αποκαλύπτεται ότι πρόλαβε να "τσιμπήσει" 5.5 δις δολάρια λίγο πριν μπει το λουκέτο στο αμερικανικό δημόσιο. Αν είναι να πληρώσουμε για όπλα και στρατό, πάντα φροντίζουμε να βρούμε κονδύλια...(Link). Επίσης, δείτε και εδώ για τις αμέτρητες βάσεις των Αμερικάνων...στην Αφρική, την οποία όλοι οι ιμπεριαλιστές λεηλατούν συστηματικά εδώ και χρόνια, αρπάζοντας γη, ορυκτό πλούτο, και ότι άλλο βρουν...
- Την ίδια ώρα, ακόμα και το Forbes παραδέχεται ότι όταν η FED τυπώνει δολάρια, το χρηματιστήριο ανεβαίνει πάντα,ενώ αν καμιά φορά η FED σταματά (ή απειελί ότι τάχα θα σταματήσει), τότε το χρηματιστήριο πέφτει. Στην πραγματικότητα, τα οικονομικά στοιχεία (παραγωγή, κτλ) δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο πλέον - άλλωστε, η Αμερική σαπίζει και δεν περιμένει κανείς να υπάρξει κάποια σοβαρή "ανάκαμψη". Όσο όμως η FED δίνει λεφτά στους τραπεζίτες και τους χρηματιστές, αυτοί τα πηγαίνουν μια χαρά, και οι μετοχές τους ανεβαίνουν...
- Να δούμε βέβαια πόση αξία θα έχουν όλα αυτά τα δολάρια που τυπώνονται με τη σέσουλα, μιας και πλέον η ζήτηση για αμερικανικά ομόλογα διαρκώς μειώνεται (έχουμε εξηγήσει πολλές φορές το γιατί), και μάλιστα η Κίνα ξεφορτώνεται και τα ομόλογα που είχε κάποτε αγοράσει, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς (Link)
- Όλα αυτά προς το παρόν δεν απασχολούν ιδιαίτερα τον αμερικανικό λαό, που στην πλειοψηφία του έχει πιο σημαντικά πράγματα στο μυαλό του, όπως το να αγοράσει το καινούργιο iPhone (link)

Αγγλία:
- Για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ερυθρός Σταυρός μαζεύει τρόφιμα για Άγγλους που δεν έχουν να φάνε (link). Η Αγγλία, όπως και όλη σχεδόν η Δύση έχει σήμερα χάσει έναν άλλο πόλεμο, τον "πόλεμο της ανταγωνιστικότητας", και η μόνη "λύση" που έχει να προσφέρει ο καπιταλισμός είναι το τσάκισμα της εργατικής τάξης, ώστε μακροπρόθεσμα οι εξαθλιωμένοι εργάτες να δεχτούν να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί, ώστε να έχουν "ανταγωνιστικό εργατικό κόστος" και να συμφέρει τον κεφαλαιοκράτη να επενδύσει τα κεφάλαια του στη Δύση.
- Ο καλοταϊσμένος πρίγκηπας Κάρολος προειδοποιεί τους Άγγλους ότι οι συντάξεις τους θα πρέπει να μειωθούν πάρα πολύ (την ίδια ώρα που ο ίδιος τρώει με χρυσά κουτάλια ως "γαλαζοαίματος" που είναι) - οι Άγγλοι βέβαια στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με το μωρό της Κέητ, διασκεδάζοντας με τις περιπέτειες της βασιλικής οικογένειας, που πλέον εξάλλου αυτό το ρόλο παίζει, και ομολογουμένως έχει καταφέρει να αποκοιμίσει εντελώς το προλεταριάτο...
1 στις 10 επιχειρήσεις στην Αγγλία είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας (link)
- Περικοπές παντού σε όλη τη Δύση σε υγεία, εκπαίδευση, κτλ - πχ δείτε εδώ για περικοπές σε σχολεία της Β.Ιρλανδίας

Ευρώπη:
- Στα 340 λέβα (170 ευρώ) αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία από 2014 (έχουμε δρόμο μέχρι να τους φτάσουμε δηλαδή...)
- Στην Ισπανία η κρίση θεριεύει (Link)
- Στη Γαλλία ανεβαίνει η "σοβαρή ακροδεξία" της ΛεΠέν, και όλοι "πέφτουν από τα σύννεφα". Από τη στιγμή όμως που η αριστερά δε μπορεί να οδηγήσει τον εργάτη στην ανατροπή, τότε ο καπιταλισμός είναι η μόνη λύση, και εφόσον ο καπιταλισμός χρειάζεται να περάσει μέτρα εξαθλίωσης του εργάτη για να ανακάμψει, προωθεί τους φασίστες ως λύση.
- Στη Γαλλία, έχουμε μια αυτοκτονία αγρότη κάθε δύο μέρες (Link)
- "Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε νεκροταφείο", με τα καραβάνια των εξαθλιωμένων να έρχονται από την Αφρική, και να βυθίζονται. Η Δύση θέλει μόνο τον φυσικό πλούτο της Αφρικής, αλλά προφανώς δε θέλει τους ανθρώπους της, και όταν αυτοί εξαθλιώνονται, τότε "απλά "περισσεύουν, και καλό θα ήταν να εξοντωθούν, κατά προτίμηση ήσυχα, διακριτικά και πριν έρθουν μέσα στα σύνορα μας"
- Η Ισλανδία ακολουθεί και αυτή τη "Συνταγή" της ευρωζώνης, και ετοιμάζεται να περάσει νόμο που θα επιτρέπει την κατάσχεση των καταθέσεων αν μια τράπεζα χρεωκοπήσει (link)

Κίνα:
- Η Κίνα εξακολουθεί να προσφέρει πολύ "ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον" - δείτε για παράδειγμα εδώ για το πως η Foxconn φτιάχνει τα playstation με καταναγκαστική εργασία μαθητών
- Η Κίνα πληρώνει συνολικά 2.000.000 άτομα για να παρακολουθούν το ίντερνετ (Link)
- Μέσα σ' όλα τ' άλλα, η Κίνα έχει και τεράστιο πρόβλημα με τη μόλυνση του αέρα, αλλά εντάξει μωρέ, άσε τους εργάτες να αρρωστήσουν, είναι αναλώσιμοι, και έχουμε πολλούς. Σιγά μην αφιερώσουμε χρήματα και πόρους για να έχουμε ωραίο και καθαρό περιβάλλον...
- Στην Κίνα υπάρχει και "φούσκα στα ακίνητα", που θα οδηγήσει τελικά σε μια κρίση, όπως έχουμε αναλύσει και εμείς σε παλιότερα άρθρα μας (πχ εδώ). Προς το παρόν, τέτοιου είδους θέματα απλά περνάνε απαρατήρητα, παρότι πλέον τα αναφέρουν και οι ίδιες οι εφημερίδες της Κίνας, που ελέγχονται από το καθεστώς...
- Εννοείται ότι και στην Κίνα αγοράζουν iPhones (όσοι έχουν λεφτά), και μάλιστα εκεί προτιμούν το χρυσό iphone, γιατί εκεί προτιμούν γενικώς το χρυσό. Ήταν "έξυπνη" η κίνηση της Apple να βγάλει και μια χρυσή έκδοση του iphone, για να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο την ματαιοδοξία όσων μπορούν να το αποκτήσουν
- Την ίδια ώρα που Δυτικές εταιρίες τεχνολόγίας υποχωρούν (όπως πχ η Blackberry), οι εταιρίες της Κίνας ανεβαίνουν, όπως η Lenovo, η Huawei, κτλ (Link)

Ρωσία:
- Οι κοινωνικές ανισότητες σπάνε και εκεί το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με τους ολιγάρχες να κάνουν θραύση(Link)
- Η Ρωσία πάντως κοροϊδεύει ουσιαστικά τους Αμερικάνους, και προτείνει σε όσους δε θέλουν να παρακολουθούνται από τις ΗΠΑ να έρθουν και να εγκαταστήσουν το site τους...στη Ρωσία, όπου τάχα θα είναι "πιο ελεύθεροι" (χαχα)

Τουρκία:
- Η τουρκική κυβέρνηση προσλαμβάνει 6000 νέους χρήστες στο twitter ώστε να ποστάρουν προπαγάνδα υπέρ του καθεστώτος (Link). Το ίδιο κάνει και το Ισραήλ, δίνοντας υποτροφίες σε μαθητές/φοιτητές που τουιτάρουν υπέρ του καθεστώτος
- Η Τουρκία τσακώνεται και με το Ιράκ, γιατί η Τουρκία θέλει να χτίσει ένα φράγμα σε έναν ποταμό για να έχει νερό, αλλά έτσι θα το στερήσει από το Ιράκ. Γενικά, το σύστημα των κρατών δημιουργεί ανταγωνισμούς, με τον κάθε ιμπεριαλιστή να αρπάζει ότι μπορεί για τον εαυτό του, αφήνοντας τον άλλο να ψοφήσει. Αυτό δεν επιτρέπει μια αποτελεσματική διαχείριση των πόρων, και αυτό πλέον φαίνεται και στην περίπτωση του νερού (δεν είναι τυχαίο που πολλοί μιλούν για "πόλεμους για το νερό")

Ελλάδα:
- Ανασφάλιστοι πάνω από 3.000.000 Έλληνες (link)
- Οι λίρες Αγγλίας κλείνουν «τρύπες» των νοικοκυριών (link)
- Οι εφοπλιστές τα πηγαίνουν καλά όμως, και κάνουν και business στην Κίνα, όπου αγοράζουν φτηνά πλοία (Link)
- Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής δηλώνει ένοχος για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ και κρατείται (link)
- Οι ντόπιοι ολιγάρχες κάνουν πάρτυ  - τώρα χάρισαν και τις άδειες TV στους καναλάρχες! (Link)
Credit Suisse: οι Έλληνες έγιναν πλουσιότεροι το 2013! Ο μέσος πλούτος των Ελλήνων αυξήθηκε το 2013 κατά 9,9%, σε σχέση με το 2012, ξεπερνώντας τα 76.000 ευρώ (76.191,53 ευρώ). Το γιατί ο "μέσος" πλούτος αυξήθηκε, όταν τα κατώτερα στρώματα υποφέρουν, το αφήνω σε εσάς να καταλάβετε ποιος έβγαλε πολλά λεφτά στην Ελλάδα του σήμερα...
- Νέες παροχές στα μονοπώλια - Εγκρίθηκαν δύο ακόμη έργα «Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» σε Τηλεπικοινωνίες και Διαχείριση Απορριμμάτων (Link)
- Το δεξιό και αριστερό ξέπλυμα της ΕΛΑΣ (link)
- Μαγειρέματα για τις νομαρχιακές εκλογές (Link)
- Ο χρεωκοπημένος Κωστόπουλος και ο  πρασινοφρουρόςΛιάγκας μας "ψυχαγωγούν" κάθε πρωί, και πληρώνονται και αδρά για να το κάνουν (δεν έχω λινκ για αυτό, απλά το παρατήρησα σήμερα ότι αυτά δείχνει η τηλεόραση, και είπα απλά να το αναφέρω, για να μην έχουμε και αυταπάτες ότι μπορεί να έρθει ανάκαμψη στην Ελλάδα)

No comments:

Post a Comment