Sunday, October 27, 2013

"Απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος": Σήμερα η Χρυσή Αυγή, αύριο οι κομμουνιστές


Διαβάσαμε μια είδηση με μεγάλη σημασία, που θα την σχολιάσουμε στη συνέχεια - προς το παρόν, δείτε την είδηση, και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο που το έχουμε βάλει με bold:

Ραγδαίες εξελίξεις, με τη “Χρυσή Αυγή” να παραπέμπεται για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος
Η πιθανή απόδοση της κατηγορίας του άρθρου 135 σε Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα αλλάζει την ποινική αξιολόγηση της συμμορίας.  

Καταιγιστικές εξελίξεις, με επιρροή και στην πολιτική ζωή, αναμένονται κατά την ποινική διερεύνηση της Χρυσής Αυγής. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο εφέτες που διερευνούν πλέον τους φακέλους δικογραφίας για την ηγεσία, τους βουλευτές και στελέχη της Χ.Α. είναι πολύ πιθανο να αποδώσουν στους εμπλεκόμενους το βαρύτατο αδίκημα του άρθρου 135 του Ποινικού Κώδικα. Το άρθρο αυτό αφορά “προπαρασκευαστικές πράξεις για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος”.  

Οι δυο έμπειρες ειδικές ανακρίτριες του Εφετείου της Αθήνας, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα νέο κυκλο ερευνών. Σο πλαίσιο αυτό θα καλέσουν αρχικά σε απολογία τους βουλευτές Γ.Γερμενη, Π.Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Αν οι ανακρίτριες αποδώσουν στα πρόσωπα αυτά, πέραν των άλλων εγκληματικών πράξεων, και την κατηγορία του άρθρου 135, τότε η όλη υπόθεση της ποινικής αξιολόγησης της δράσης της Χ.Α. θα προσλάβει νέα δραματική τροπή, με το σύνολο πλέον των κατηγορουμένων, προφυλακισμένων και μη, να παρασύρονται στην κατηγορία της προπαρασκευής για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτευματος.  

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις καταθέσεις των Γεωργουλέα και Παπακώστα,αλλά και από τις απολογίες των υπόδικων βουλευτών, έχουν προκύψει συγκλονιστικά στοιχεία που αναμένεται να προκαλέσουν νέο κυκλο ποινικών διώξεων σε βάρος όχι μόνο των ήδη προφυλακισμένων Ν.Μιχαλολιάκου, Χρ. παππά και Γ. Λαγου αλλά και κατά των βουλευτών Ηλ.Κασιδιάρη, Ηλ.Παναγιώταρου και Ν. Μίχου που βρίσκονται έξω με περιοριστικούς όρους.

Δε θα σταθούμε πολύ στο ποιοι τελικά θα καταδικαστούν και ποιοι όχι, διότι είναι γνωστό ότι η πολιτική είναι υπεράνω από πρόσωπα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι αλλάζει η "ποινική αξιολόγηση" των Χρυσαυγιτών, και πλέον πάνε να τους καταδικάζουν με την κατηγορία ότι θέλουν να "καταλύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα".

Με αυτό τον τρόπο, η άρχουσα τάξη πετυχαίνει "με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια":

1) Καταρχήν, θα θα εξοντώσει προφανώς το κομμάτι εκείνο της Χρυσής Αυγής που δεν το χρειάζεται, πχ τους μπράβους της νύχτας, κτλ. Στόχος είναι να υπάρξει ένα "σοβαρό" φασιστικό κόμμα, ως εφεδρεία του συστήματος για τις ζόρικες στιγμές που έρχονται (πχ κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, κτλ). Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και τα όσα γράφαμε εδώ από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι κάποιοι χρυσαυγίτες συνελήφθησαν, ή ας μην ξεχνάμε και τα όσα έλεγαν και δημοσιογράφοι του συστήματος, όπως πχ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ που ήθελε μια "σοβαρή Χρυσή Αυγή" για να συγκυβερνήσει.

2) Επιπρόσθετα, η άρχουσα τάξη καταφέρνει να ποινικοποιήσει και "επίσημα" κάθε προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο. Δηλαδή όχι μόνο ξεφορτώνεται το κομμάτι εκείνο της Χρυσής Αυγής που δεν το χρειάζεται, αλλά το χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απαγορεύσει κάθε σκέψη για "κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος".

Η ειρωνεία είναι μάλιστα πως οι Χρυσαυγίτες ναι μεν θέλουν φασιστική διακυβέρνηση, αλλά θέλουν επίσης να αφήσουν απείραχτο τον πυρήνα του συστήματος, δηλαδή το σύστημα της ατομικής ιδιοκτησίας και της αγοράς, που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η ανεργία, οι κατασχέσεις, οι κοινωνικές ανισότητες, κτλ.

Μέσω όμως της σύλληψης των Χρυσαυγιτών, η άρχουσα τάξη θωρακίζεται νομικά απέναντι σε όσους θέλουν την συνολική ανατροπή του καπιταλισμού (πόσοι είναι αυτοί βέβαια σήμερα; Όχι και πολλοί, αλλά ποιος ξέρει, ίσως αύριο να γίνουν περισσότεροι, και η άρχουσα τάξη λαμβάνει από τώρα τα μέτρα της, διότι "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν).

Σήμερα η άρχουσα τάξη θα φυλακίσει μερικούς χρυσαυγίτες (και μάλιστα αυτούς που δεν τους χρειάζεται, όχι όλους).

Αύριο, θα φυλακίσει πολλούς άλλους (νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ποιους και γιατί). Θυμίζουμε ένα απόσπασμα από το παλιότερο άρθρο μας, που το είχαμε γράψει όταν είχε πρωτοανακοινωθεί η είδηση της σύλληψης των χρυσαυγιτών:
Υπάρχει ένα γνωστό ρητό που λέει "γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος". Απευθυνόμενος λοιπόν στους αριστερούς, θα ήθελα να τους θέσω τον εξής προβληματισμό μου: Αν οι καπιταλιστές έβαλαν χειροπέδες στο Μιχαλολιάκο, που ήταν δεκανίκι τους και έως τώρα τον προωθούσαν, τον χρηματοδούσαν, κτλ, τί ακριβώς θα κάνουν εναντίον της αριστεράς (που ήδη δειλά-δειλά την αποκαλούν πλέον "αντισυνταγματική"); Γι' αυτό σας λέω ότι καλό θα ήταν να μην πανηγυρίζουμε και τόσο για το "θρίαμβο της δημοκρατίας" (που λέει και το "Βήμα"), και να δούμε ότι σύντομα θα έρθουν για εμάς, ειδικά αν εμείς δεν είμαστε έτοιμοι και οργανωμένοι. Και εμάς δεν πρόκειται να μας βγάλουν έξω από τη φυλακή (σε αντίθεση με τους φασίστες).

1 comment:

  1. Ξανά μια εύστοχη και διαφωτιστική ανάρτηση .Ομως
    ως προς το πρώτο "τρυγόνι" θέλω να κάνω μια παρατήρηση . Τώρα που οι "εγκέφαλοι" μιζαλιολάκος και παπάς έχουν μπεί
    στο ψυγείο για μελλοντική χρήση , ίσως ως σωτήρες ! ο επιχειρησιακός βραχίονας της Χ.Α. (κασιδιάρης και μπράβοι)
    έχει μείνει και αντικειμενικά ανεγκέφαλος . Η άρχουσα νεοφεουδαρχική τάξη μπορεί τώρα λοιπόν ( και θα το κάνει )
    , με τους ασφαλίτες να τους
    καθοδηγήσουν σαν παρακρατική τρομοκρατία σε απεργίες ,διαδηλώσεις και μάχες σώμα με σώμα με απεργούς , αριστερούς και αναρχικούς
    στον δρόμο , και επειδή , είναι ήδη άνεργοι , κοπρόσκυλα , ξεκούραστοι και γυμνασμένοι , θα μας εξευτελίσουν !
    και φυσικά , το ένστικτο της αυτοσυντήρησης της μικροαστικής μάζας θα πει : " καλά και ευχάριστα παιδιά οι αριστεροί
    αλλά εγώ θα πάω με τους "δυνατούς" , για ασφάλεια ".Αυτά προς το παρόν ως "αγωνιστική" αυτοκριτική.

    Τα στεγανά του ληστροσυστήματος φαίνεται να συμπληρώνονται απο την τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή μαζί! με την
    αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων ( Από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ο Ποινικός Κώδικας της Ελλάδας περιλαμβάνει
    και το άρθρο 485Α με τίτλο: "Παραβάσεις Κανονισμών της ΕΕ" βάσει του οποίου τιμωρείται με φύλακιση μέχρι δύο ετών
    όποιος παραβιάζει κυρώσεις εναντίον κρατών, οργανώσεων ή προσώπων που έχει επιβάλει η ...ΕΕ! )
    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13935:delastik-diafwneis-ee-fylakh&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182
    έχετε κάποιο σχόλιο απ' αυτού ;

    ReplyDelete