Friday, October 25, 2013

Οι χώρες BRICS φτιάχνουν δικό τους καλώδιο για ίντερνετ, για να απαλλαγούν από τον έλεγχο των ΗΠΑ


Το παραπάνω γράφημα είναι από το bricscable.com, το site μιας ομάδας εταιριών που ετοιμάζουν να φτιάξουν ένα κολοσσιαίο έργο υποδομής για τις χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική).

Όπως λοιπόν φαίνεται και στο σχέδιο, οι χώρες αυτές ετοιμάζονται να φτιάξουν ένα δικό τους ινερνετικό καλώδιο, που θα διασχίζει υποθαλάσσια δύο ωκεανούς (Ατλανδικό, Ειρηνικό), και θα συνδέει μεταξύ τους τις 5 αυτές χώρες, παρακάμπτοντας εντελώς τον έλεγχο των ΗΠΑ.

Όπως λέει και η ινδική εφημερίδα Hindu Times σε σχετικό της άρθρο (που προφανώς τα δυτικά ΜΜΕ "δεν το είδαν"):

Brazil plans to go offline from US-centric internet 
President Dilma Rousseff has ordered a series of measures aimed at greater Brazilian online independence and security following revelations that the US National Security Agency intercepted her communications, hacked into the state-owned Petrobras oil company’s network and spied on Brazilians who entrusted their personal data to US tech companies such as Facebook and Google.

Most of Brazil’s global internet traffic passes through the United States, so Ms. Rousseff’s government plans to lay underwater fibber optic cable directly to Europe and also link to all South American nations to create what it hopes will be a network free of US eavesdropping. 

Ms. Rousseff is urging Brazil’s Congress to compel Facebook, Google and other US companies to store all data generated by Brazilians on servers physically located inside Brazil in order to shield it from the NSA. 

If that happens, and other nations follow suit, Silicon Valley’s bottom line could be hit by lost business and higher operating costs.

International spies, not just from the United States, also will adjust, experts said. Laying cable to Europe won’t make Brazil safer, they say. The NSA has reportedly tapped into undersea telecoms cables for decades.  (σ.σ., ναι, αλλά αν οι BRICS φτιάξουν δικό τους, καινούργιο καλώδιο;...)

Επίσης, έχουμε δει και σε παλιότερη ανάρτηση μας ότι η Γερμανία, που προς το παρόν ανήκει ακόμα στο ΝΑΤΟ, έχει ήδη "στα σκαριά" ένα δικό της σχέδιο, που θα αποκόψει το εθνικό της δίκτυο από τις ΗΠΑ, ώστε να ξεφύγει και αυτή από τον έλεγχο τους. Επίσης, στην Κίνα έχουν πέσει εντελώς οι πωλήσεις της IBM, μετά τις αποκαλύψεις ότι συνεργάζεται με την NSA.

Πέρα από το ότι κανένας ιμπεριαλιστής δε θέλει να κατασκοπεύεται από έναν άλλο, θα πρέπει να δούμε ότι πλέον υπάρχει μια συμμαχία χωρών που δε φοβάται την Αμερική. Και όχι απλά δεν τη φοβάται, αλλά θέλει να την ανατρέψει από το "θρόνο" της.

Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει μέσα σε όλα τα άλλα να χτίσει τις δικές της υποδομές και για το ίντερνετ, ώστε να μην εξαρτάται από αυτή, ούτε βέβαια να κατασκοπεύεται από αυτή.

Οι περισσότεροι δυτικοί αναλυτές δεν περιμένουν μια "πτώση" των ΗΠΑ, παρότι η παρακμή της γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Γι' αυτό και δε δίνουν τόση σημασία σε κινήσεις όπως αυτό το ιντερνετικό καλώδιο των BRICS (οι περισσότεροι δεν το ξέρουν καν, και ούτε το πολυψάχνουν για να το μάθουν), και ασχολούνται μόνο με την "κατασκοπευτική" διάσταση του θέματος των υποκλοπών.

Εμείς όμως έχουμε δει ότι το θέμα είναι βαθύτερο, και αφορά το ποιος θα ελέγχει το ίντερνετ (δείτε άλλωστε και την σχετική κίνηση του ICANN), στα πλαίσια του ποιος θα ελέγχει τελικά τον κόσμο.

ΥΓ: Δείτε και αυτό, με την Ευρώπη (Γερμανία), να έχει πλέον "επιφυλάξεις" για την μεγάλη εμπορική συμφωνία που είναι να υπογράψει με την Αμερική, και ζητά να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις υποκλοπές πριν την εφαρμόσει. Η Γερμανία έχει άλλους πελάτες πλέον για τα προϊόντα της (Κίνα)...

No comments:

Post a Comment