Thursday, May 22, 2014

Τελευταία ανάρτηση


Η απόφαση για το σταμάτημα των αναρτήσεων είναι οριστική - απλά είπα να βάλω μια ανάρτηση για μια είδηση που οι δημοσιογράφοι ούτε καν θα την πάρουν χαμπάρι (άσε που και να την πάρουν, δε θα ξέρουν να την ερμηνεύσουν).

Η είδηση είναι σημαντική, γιατί δείχνει το ποιος έχει τις δυνατότητες να κυριαρχήσει στο μέλλον, και ποιος όχι. Εμείς βέβαια την έχουμε ξαναδεί σε παλιότερες αναρτήσεις μας, με πολύ περισσότερη ανάλυση, αλλά τώρα έχουμε και μια πιο "επίσημη" αναγνώριση της πραγματικότητας.

Την ίδια ώρα λοιπόν που οι Ρωσοκινέζοι υπέγραφαν μια συμφωνία-μαμούθ για τα ενεργειακά τους (αλλά και για ένα Ρωσοκινέζικο αντι-ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή και του Ιράν για όσους δεν το πήραν είδηση), οι Αμερικάνοι έβγαλαν μια είδηση ότι...το 96% των υπολογιζόμενων κοιτασμάτων του shale gas στην Καλιφόρνια...δεν είναι εκμεταλλεύσιμα (Link). Από όλο αυτό το πετρέλαιο που υποτίθεται ότι θα έβγαζαν από εκεί πέρα, και θα γίνονταν μια ενεργειακή υπερδύναμη, μόνο το 4% είναι εκμεταλλεύσιμο!

Τα υπόλοιπα νομίζω τα καταλαβαίνετε. Εγώ ούτε χρόνο έχω, ούτε χρήμα για κάτι παραπάνω. Το blog θα κλείσει οριστικά τις επόμενες μέρες. Μη μου ζητάτε να γράψω, εγώ βρίσκομαι σε σοβαρή ανάγκη βοήθειας λόγω σοβαρών οικογενειακών υποχρεώσεων, και δε βλέπω κανέναν να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ούτε για να μάθει τι γίνεται, πόσο μάλλον για να βοηθήσει. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όσους με στήριξαν και με στηρίζουν (δεν είναι και πολλοί), αλλά δεν υπάρχουν οι δυνατότητες για να συνεχίσω.

- Για την Ελλάδα που με ρωτάτε πολλοί, δε χρειάζονται πολλά σχόλια, η χώρα βαδίζει στο δρόμο της ελεγχόμενης χρεωκοπίας που σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος του (την επίσημη κήρυξη χρεωκοπίας και το συνεπακόλουθο πλιάτσικο, καθώς και τον έλεγχο της χώρας από φασιστικές ομάδες, νταβατζήδες, μαφιόζους, κτλ. Αυτό δείχνει και η "καταδίκη του επίσημου δικομματισμού", αλλά η ταυτόχρονη στήριξη...του Μπέου, του Μαρινάκη, και άλλων από μερίδα του πληθυσμού στις εκλογές. Πλέον αυτό το "μαύρο" κεφάλαιο θα αναλάβει μέρος [και] της πολιτικής εξουσίας, όπως πχ συμβαίνει ήδη σε χώρες όπως η Βουλγαρία, κτλ, που ελέγχονται από επίσημους και ανεπίσημους μαφιόζους)

70 comments:

  1. Γιάννη τι είδους οικογενειακό πρόβλημα αντιμετωπίζεις και τι είδους βοήθεια θες;Δουλειά; Κι αν ναι, εξήγησε για τι είδους δουλειά ενδιαφέρεσαι.

    ReplyDelete
  2. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά δεν πρόκειται να κάθομαι και να γράφω τα προσωπικά μου θέματα στο blog. Για δουλειά σίγουρα ενδιαφέρομαι, γιατί θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να φύγω από την Πάτρα όπου βρίσκομαι τώρα. Αλλά δε νομίζω ότι οι αναγνώστες μου θα μου βρουν δουλειά, ούτε και περιμένω κάτι τέτοιο.

    Τέλος πάντων, όπως είπα και στην ανάρτηση, το Blog θα μείνει ανοιχτό για λίγες μέρες, ώστε όσοι θέλουν να αποθηκεύσουν ίσως κάποιο άρθρο, κτλ να το κάνουν, και μετά κλείνει οριστικά.

    ReplyDelete
  3. Γιάννη, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και τι ακριβώς λες. Όλα τα άλλα καλά σε σχέση με το να σταματήσεις να γράφεις, είναι κατανοητά. Αλλά η δήλωσή σου ότι όχι μόνο σταματάς να γράφεις, αλλά και "εξαφανίζεις" το blog δείχνει πίκα και θυμό. Είναι κάτι που το θεωρώ αδιανόητο Γιατί τι σχέση έχει το "κατέβασμα" του blog με τα οικονομικά και προσωπικά προβλήματα και την αδυναμία σου να γράφεις; Φαίνεται να θες να τιμωρήσεις τον κόσμο επειδή δε σου δίνει λεφτά, και μάλιστα σε καιρούς που σε κανέναν δεν περισσεύουν, και αυτό, επίτρεψέ μου να πω, δεν είναι δείγμα ακέραιου ανθρώπου και αριστερού.

    ReplyDelete
  4. Νομιζω θα ηταν καλο να απενεργοποιουσες τα σχολια και να αφηνες το σαιτ σαν αναφορα... Οπως και να εχει, κουραγιο... Να θυμασαι πως, ειδικα τη σημερινη εποχη, δεν ειναι λιγοι αυτοι που εχουν προβληματα, και το καλυτερο για ολο αυτο ειναι να μεινει τουλαχιστον το σαιτ...

    Οπως και να εχει καλο κουραγιο και καλη τυχη

    Δ

    ReplyDelete
  5. ΟΚ, τελικά μετά από πολλά mails το blog θα παραμείνει ανοιχτό, απλά δε θα ανανεώνεται πλέον. Όσο για τα σχόλια, νομίζω καλό θα ήταν να διευκρινίσω ότι δεν τα κοιτάζω, οπότε άσχετα αν κάποιος λέει κάτι "καλό" ή "κακό", δεν έχει σημασία (τουλάχιστον όχι για εμένα). Προσωπικά είχα πέσει απ' τα σύννεφα πριν μερικούς μήνες, όταν ένας φίλος μου είπε ότι υπάρχουν ακόμα αναγνώστες που σχολιάζουν στο Blog. Γιατί λοιπόν να κόψω τα σχόλια;

    Αν κάποιος θέλει να με βρει, υπάρχει το mail, αλλά σας παρακαλώ να μην μου ζητάτε πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Νομίζω είναι ψυχοφθόρο για όλους αυτό το πράγμα.

    ReplyDelete
  6. «...το 96% των υπολογιζόμενων κοιτασμάτων του shale gas στην Καλιφόρνια...δεν είναι εκμεταλλεύσιμα»

    ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ!

    Γιάννη εύχομαι όλα να σου πάνε καλά, προσωπικά έχω μεγάλη κατανόηση από οικογενειακά και επαγγελματικά προβλήματα διότι συμπάσχω...

    Επειδή όμως κανείς δεν γνωρίζει αρκετά για να μπορεί να είναι απαισιόδοξος, εύχομαι μια ημέρα να επιστρέψεις στην αρθρογραφία.

    Καλή δύναμη!

    ReplyDelete
  7. Γιάννη τι ψήφισες στις εκλογές;

    Π.

    ReplyDelete
  8. Π., μαλλον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφισε ο Γιαννης.

    ReplyDelete
  9. Ο Γιάννης έχει κόψει δεσμούς με ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν ξέρω αν τους ψήφισε ή όχι,πάντως δεν έχει καλές σχέσεις.Το ξέρω αυτό από συνομιλίες μας. Όσο για τους ΑΝΤΑΡΣΎΕς,μου θυμίζουν κάτι ποδοσφαιρικούς παράγοντες που δε βάζουν τους μικρούς από τις ακαδημίες τους να παίζουν,και προτιμούν να βάζουν γερασμένους και κορεσμένους παίχτες και ξένους που είναι και καλά φίρμες (αλλά είναι ξεπεσμένοι). Με τέτοια μυαλά,προφανώς χαραμίζεις τα ταλέντα που βγάζεις...Έχει πολλούς δηλαδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις γνώσεις του Γιάννη;Όχι,αλλά τον χαραμίζει.Και δεν είναι μόνο ο Γιάννης,είναι πολλοί που θυσιάζονται για να μιλάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι αποτυχημένοι αριστεροί ηγέτες που οδηγούν την αριστερά εδώ και χρόνια από αποτυχία σε αποτυχία

    Ένας φίλος και αναγνώστης

    ReplyDelete
  10. Φίλε, ξέρεις εάν ο Γιάννης εκδήλωσε ποτέ ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Για να σε βάλουν υποψήφιο θέλει να εκφράσεις και τη σχετική επιθυμία. Ακόμα και σε μικρότερο αριστερό κόμμα να πολιτευθείς, όπως ας πούμε του Σάββα Μιχαήλ, πρέπει να εκδηλώσεις σχετικό ενδιαφέρον. Αλλιώς πώς, να μυρίσουν τα νύχια τους στα επιτελεία των κομμάτων; Εκτός κι αν ξέρεις ότι ο Γιάννης θέλησε να πολιτευθεί και τον απέκλεισαν, οπότε το πράγμα αλλάζει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Γιάννης δεν έχει επαφές πλέον με το χώρο απόσο ξέρω,και μου φαίνεται και πικραμένος.Δεν τον έχω δει να ζητάει να πολιτευτεί,αλλά ξεκάθαρα θα ήθελε να γράφει.


      Τι να πούμε όμως,τα ξεφτέρια της αριστεράς θέλουν να ενημερώνονται από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ,αλλά όχι από το Γιάννη,τον οποίο συστηματικά τον αγνόησαν τόσα χρόνια που γράφει.Αυτό μου φαίνεται ότι τον έχει πειράξει πολύ (δεν μπορώ να πω όμως ότι έχει άδικο).

      Delete
    2. Τι ακριβώς τον έχει πειράξει δηλαδή;

      Delete
  11. Αφού ο Γιάννης επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει,δε θα πω και εγώ τίποτα πιο συγκεκριμένο.Αφού όμως οι σύντροφοι επιλέγουν να στηρίξουν τα φερέφωνα-δημοσιογράφους της ΕΡΤ,και αφήνουν μόνους τους συντρόφους όπως ο Γιάννης όταν έχουν πρόβλημα,μετά μην παραπονιόμαστε για τα χάλια της αριστεράς.Η αριστερά τρώει τα παιδιά της,και σώζει τα χαιδεμένα παιδιά του εχθρού (πείτε μου τώρα ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν ήταν για χρόνια τα χαιδεμένα παιδιά της κυβέρνησης να το πάθω το εγκεφαλικό)

    ReplyDelete
  12. Καλύτερα ο Γιάννης να στρεφόταν προς τα δεξιά κόμματα. Δεν εννοώ τα νεοφιλελεύθερα αλλά τα πιο συντηρητικά που έχουν αρκετά κοινά με την κλασσική αριστερά. Και θα του συμπεριφέρονταν καλύτερα, και θα είχε μεγαλύτερες δυνατότητες παρέμβασης, και θα βοηθούσε και αυτός από τη μεριά του τον ιδεολογικοπολιτικό λόγο αυτών των κομμάτων, ειδικά στον τομέα του οικονομικού προγράμματος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Γιάννης δε διαβάζει τα σχόλια.........................

      Delete
  13. Καλή τύχη μάγκα.

    ReplyDelete
  14. Φίλε γιατί διαφωνείς; Δηλαδή αν πήγαινε ι Γιάννης στον Καρατζαφέρη λ.χ., που έχει αντικαπιταλιστικό λόγο και εκφράζει κυρίως τα στρώματα που έχουν πληγεί από την κρίση, δηλ. τους πιο αδύνατους, δε θα μπορούσε να προσφέρει; Και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί; Λέω απλώς ένα παράδειγμα. Θα μπορούσε μάλιστα να βοηθήσει ίσως στην επεξεργασία ενός οικονομικού προγράμματος πιο ρηξικέλευθου, με πιο φιλολαϊκές και ριζοσπαστικές αιχμές. Απ' ότι ξέρω τα κόμματα αυτά είναι πιο ανοιχτά στο να ακούσουν καινούργια πράγματα σε σχέση με τους αριστερούς κομματικούς ξερόληδες. Άσε που υπάρχει εφημερίδα, ραδιόφωνο και τηλεόραση καθώς και ινστιτούτο μελετών, για το ενδεχόμενο μιας κάποιας επαγγελματικής αποκατάστασης. Ας μην υπάρχουν "ιδεολογικές" αγκυλώσεις σε ορισμένα πράγματα, αγκυλώσεις που περισσότερο συσκοτίζουν παρά διαφωτίζουν.

    ReplyDelete
  15. Εγώ πάντα θα ελπίζω πως μια καθαρή φωνή σαν κι αυτήν θα επιστρέψει, όταν η παροδική δοκιμασία περάσει.
    Ποτέ μην λες ποτέ.
    Λ.

    ReplyDelete
  16. Το θέμα, όμως, για τον Γιάννη είναι μέσα από το γράψιμο να βγαίνουν και λεφτά. Το είπε ξεκάθαρα: χωρίς χρήμα δε γράφει. Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτε για πίεση χρόνου κλπ. Ο Γιάννης έχει θυμώσει γιατί πιστεύει ότι ο κόσμος του χρωστάει πληρωμή γι' αυτά που γράφει. Τα blogs όμως είναι δωρεάν. Εάν θέλει να βγάλει χρήματα από το γράψιμο, ας κάνει μια εμπορική επιχείρηση, ένα περιοδικό ας πούμε, και ας το κυκλοφορήσει έναντι αντιτίμου. Κι ας δοκιμάσει έτσι να βγάλει και χρήματα. Από κει και πέρα, το να οργίζεσαι επειδή ο κόσμος κρίνει ότι αυτά που γράφεις δε χρειάζεται να τα πληρώνει αλλά σου κάνει την τιμή απλώς να τα διαβάζει, είναι αδιανόητο. Αριστερός είναι ο Γιάννης. Πρέπει να μην κακοκαρδίζεται να προσφέρει δωρεάν τις ιδέες του,

    ReplyDelete
  17. anonymous 11:00 AM : πως τα λες έτσι αδελφέ μου ; ο Τζήμενος είσαι ; και τώρα ας τρολλάρουμε επί του θέματος παρακαλώ ! Θ. http://www.testosteronepit.com/home/2014/5/29/why-the-promise-of-american-lng-exports-is-gassy-hype.html

    ReplyDelete
  18. Ρε παιδιά, πως μπορώ να κατεβάσω το βιβλιό του?

    ReplyDelete
  19. Δεν έχω καταλάβει. Γιατί θέλει ο ιστολόγος λεφτά για να γράφει στο μπλογκ του;

    ReplyDelete
  20. Συστατικό στοιχείο της έννοιας του blogging είναι η απομάκρυνσή του από την εμπορευματοποίηση. Το να θες να σου δίνει και λεφτά είναι η παραφθορά του. Και το να θυμώνεις επειδή ζητάς λεφτά ως αντίτιμο των κειμένων και δε σου δίνουν, συνιστά αναίδεια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @AnonymousMay 31, 2014 at 1:28 PM
      19 στο μάθημα της έκθεσης.
      Μου θυμίζεις κατι παπαγάλους που αποστηθίζαν οτι παπαρια και κλισέ τους σέρβιραν οι φροντιστηριάρχες, μετα το τροποιούσαν λίγο ανάλογα με τη περίσταση και το ξεφουρνίζαν απο εδω και απο εκεί με ύφος 1000 καρδιναλίων.

      Καλή δύναμη Γιάννη, να ξεπεραστούν γρήγορα τα προβλήματα ευχομαι.
      Να ξερεις οτι σε διαβάζουν και άνθρωποι οχι μόνο ζώα.

      Κλεομένης Γ.

      Delete
    2. Κλεομέgnη μήπως θες κι εσύ λεφτά;

      Delete
    3. @Anonymous June 1, 2014 at 7:14 PM


      αντε στην τρύπα σου φίδι.
      είναι φανερό οτι δεν εχείς νοιώσει ποτέ την αγωνία να χρειάζεται να βοηθήσεις ανθρωπο σου και να τρέχεις και να μην φτάνεις.

      Κλεομένης Γ.

      Delete
  21. Γιάννη, ίσως ένας χορηγός να είναι η λύση στο πρόβλημα του μπλογκ και στην αναγκαία, όπως φαίνεται, μετεξέλιξή του προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Έχεις σκεφτεί να απευθυνθείς σε κάποιον εύπορο αριστερό; Έναν άνθρωπο με αριστερές ανησυχίες και κάποια οικονομική ευρωστία; Σκέφτομαι για παράδειγμα τον γιο της Γιάννης Αγγελοπούλου. Πιστεύω ότι θα του αρέσουν όσα γράφεις και δεν θα είχε ενστάσεις στο να προσφέρει κάποια οικονομική ενίσχυση. Το ρίχνω έτσι, σαν ιδέα, ώστε και εσύ να πληρώνεσαι για γραπτά σου μιας και δείχνεις να το έχεις ανάγκη, και εμείς να συνεχίζουμε να διαβάζουμε το μπλογκ.

    ReplyDelete
  22. Γιατί ο τίτλος είναι "Τελευταία Ανάρτηση"; Γιατί δε γράφει πια ο Γιάννης;

    ReplyDelete
  23. Ο Τσαφ πρέπει να επιστρέψει ενεργός στο blog. Όσο πιο γρήγορα γίνεται.

    ReplyDelete
  24. Γιάννη,
    πότε με το καλό επιστρέφεις με νέες αναρτήσεις;

    ReplyDelete
  25. Εγώ πριν αρκετό καιρό το είχα γράψει στα σχόλια, και όπως φαίνεται δικαιώθηκα: Σε ενοχλεί που δε βγάζεις αρκετά χρήματα από το μπλογκ σου. Τα περί ελλείψεως χρόνου κλπ είναι φούμαρα, απλά για να δικαιολογηθείς.

    Ειδικά για "αριστερό", που θέλει να μιλάει για κατάργηση της περιουσίας και σοσιαλισμό, το να μη καταδέχεσαι να προσφέρεις ούτε 1 ώρα από το χρόνο σου, 2-3 φορές την εβδομάδα, επειδή δε πληρώνεσαι, μας φανερώνει το πραγματικό λόγο που ο κομμουνισμός και γενικότερα η αριστερά χρεοκόπησε: Οι περισσότεροι "αριστεροί" είναι υποκριτές. Το είχε πει και ο Λένιν...

    Σου εύχομαι ολόψυχα να γεμίσεις πλούτη, έτσι ώστε να ολοκληρώσεις τον κύκλο σου όπως οι περισσότεροι "αριστεροϊ" στην Ελλάδα: Αποκτώντας δεξιά τσέπη...

    Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη αμέτρητοι άλλοι μπλόγκερ που δε ζητάνε εισφορές και δε κλαψουρίζουν σε κάθε δεύτερη αράδα πως χρειάζονται χρήματα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. άντε στην τρύπα σου φίδι.

      Delete
  26. Επιτακτική η ανάγκη επιστροφής του Γιάννη στην αρθογραφία. Η ομοιομορφία στην ενημέρωση προκαλεί ανατριχίλα. Ο Γιάννης χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ.

    ReplyDelete
  27. Είναι προφανές ότι ο λόγος που γράφεις δεν έχει να κάνει με αμοιβές ή αποζημιώσεις, καθώς διακατέχεσαι από την ανάγκη να ασκείς επιρροή/πολιτική στην εξελικτική διαδικασία. Νομίζω ότι ματαίως προσπαθείς να μεταφέρεις ή να επιλύσεις προβλήματα της ζωής σου μέσα από το blogg, μάλλον το κοφτερό σου μυαλό θολώνει, μπρος στην σημαντικότητα αυτών που αντιμετωπίζεις. Εύχομαι σύντομα να ξεκαθαριστούν τα πράγματα για εσένα και εμείς να απολαύσουμε τις στοχευμένες αναλύσεις σου.

    ReplyDelete
  28. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, θα έλεγα ότι χρειάζεται ένα νέο άρθρο Γιάννη.

    ReplyDelete
  29. Γιάννη μην εγκαταλείπεις. Έχεις μέιλ. Με εκτίμηση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Σε αυτούς τους καιρούς που είναι δύσκολο να διαβάσεις κάτι της προκοπής που να μην είναι κατευθυνόμενο, οι αναρτήσεις του Γιάννη λείπουν. Η γραφίδα του Γιάννη πρέπει να ξαναλειτουργήσει. Πιστεύω ότι πρόκειται για έναν αναλυτή καλύτερο ακόμα και από τον Βαρουφάκη!

      Delete
  30. Γερμανια εναντιον Αμερικης σημερα....ποιος λες να κερδισει???

    ReplyDelete
  31. Γιάννη μην εγκαταλείπεις.Αναμένουμε νέα ανάρτηση

    ReplyDelete
  32. No pay, no play... :D

    ReplyDelete
  33. Δεν γνώριζα το ιστολόγιο. Λίγο πολύ όλοι στην ίδια μοίρα είμαστε. Λάθος να διαβάζω περί κάποιων κομμάτων, όταν όπου κόμμα σημαίνει σύστημα. Είναι διαφορετικό να λες την άποψή σου και να επιλέγεις αρθρογραφία όχι μέσα από πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά να είναι αντικειμενικές. Λοιπόν φίλε μου δεν σε ξέρω, αλλά σου εύχομαι ό,τι καλλίτερο. Δεν γνωρίζω γιατί σταματάς και τι ακριβώς σε έκανε να πάρεις αυτήν την απόφαση, αλλά δεν είναι μέχρι ενός βαθμού να γίνει κατανοητή μια τέτοια απόφαση. Εύχομαι να έλθουν τα πράγματα έτσι ώστε να κάνει όσους αγωνιστές τα παράτησαν να τα ξαναπιάσουν πάλι. ΕΙΘΕ !!!

    ReplyDelete
  34. Γεια σας...ξερετε το μειλ του διαχειριστη...?

    ReplyDelete
  35. Εδώ είσαι http://www.blogger.com/profile/02772023277252383810

    ReplyDelete
  36. Αμαν ρε Γιάννη το γινάτι σου
    Δημήτρης Π.

    ReplyDelete
  37. Γιατί δεν γράφει ο Γιάννης;

    ReplyDelete
  38. ΑθανάσιοςJuly 29, 2014 at 10:28 AM

    Παιδιά, ξέρει κανείς αν θα ξαναγράψει ο Τσαφ;

    ReplyDelete
  39. οι εξελίξεις τρέχουν. είναι επιτακτική η ανάγκη να επιστρέψει ο Γιάννης στην αρθρογραφία.

    ReplyDelete
  40. Μαλλον δεν επιστρεφει γιατι διαψευδεται σε ολα...η fed μειωνει δραματικα την ποσοτικη χαλαρωση ..επικειται ανοδος επιτοκιων που θα μαζεψει πολυ χρημα..γι αυτο κι η μερκελ τρομοκρατημενη εγκατεληψε τον συμμαχο της putin και συρθηκε ταπεινωμενη πισω απο τις ΗΠΑ ..γιατι ξερει ποσο ευαλωτες ειναι οι τραπεζες της εε σε αντιθεση με τις αμερικανικες. Σε ολα επεσε εξω ο ...σπουδαιος αναλυτης ...και μουτρα δεν εχει για να βγει..το μυριστηκε και την εκανε...ποιον πειθει οτι δεν μπορει να γραψει 5 αραδες μια φορα το μηνα ...απλα τι να γραψει ειναι το θεμα...και σας παραμυθιασε .φως φαναρι.

    ReplyDelete
  41. Άκουσα πως θα παραθέσει γεύμα με κύριο πιάτο την γλαρόσουπα. Επίτιμος καλεσμένος ο ανώνυμος 8 11 2014 1:21
    Πάμε για 100 ; :)

    ReplyDelete
  42. Θανάσης ο ΕλληναςAugust 21, 2014 at 9:53 PM

    Στα πιο πολλά έχει πέσει μέσα ο Τσαφ. Σε όλα κανείς δεν μπορεί να επιτυγχάνει. Ναι, σε κάποια θέματα πράγματι ξαστόχησε. Και τι μ' αυτό... Το θέμα είναι ότι έχει μπει στο μεδούλι των κύριων υποθέσεων. Κι αυτό μόνο λίγο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

    ReplyDelete
  43. Α ρε ciao πόσο πολύ μας λείπεις!!!

    Τον έστειλα σήμερα το πρωί ένα mail, ρωτώντας τον για τις εξελίξεις με τη Ρωσία, και τη Γερμανία που φαίνεται να παίρνει το μέρος των Αμερικάνων, και με έστειλε πριν από 5 λεπτά αυτά τα άρθρα, που τα βρήκε ""με μια πρόχειρη αναζήτηση""!!!!!!!!!
    http://www.bloomberg.com/news/2014-08-22/germany-backs-6-8-billion-rwe-unit-sale-to-russian-group.html
    http://www.kathimerini.gr/780764/article/epikairothta/kosmos/epikoinwnia-merkel--poytin-gia-ekexeiria-sthn-oykrania

    Τι να πω, δεν ξέρω αν τα βρήκε τόσο γρήγορα ή αν τα είχε έτοιμα, αλλά εμένα πάντως με έστειλε αδιάβαστο.........Γι' αυτό μας λείεπεις ρε ciao, γιατί αλλού δεν τα βρίσκουμε αυτά πουθενά ρε γαμώτο........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αφού έκατσε και έψαξε και σου έγραψε μάλιστα ιδιωτικά, γιατί δεν κάθεται να γράψει και πέντε γραμμές. Έχει πεισμώσει ο Γιάννης για τα λεφτά. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι λεφτά από το γράψιμο δν υπάρχουν στην Ελλάδα (και σε κάποιο βαθμό αυτό ισχύει γενικώς). Όποιος γράφει σήμερα, γράφει κυρίως από χόμπι ή με πολύ λίγα λεφτά. Επίσης ο Γιάννης δεν καταλαβαίνει ότι το ίντερνετ έχει εγκαθιδρύσει την κουλτούρα του τζάμπα και επομένως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντλήσεις χρήμα προσφέροντας με αμοιβή κάτι που σ' όλο σχεδόν το διαδίκτυο προσφέρεται δωρεάν.

      Delete
    2. Παιδια,ο Γιαννης δεν βρισκεται καν στην Ελλαδα πλεον,μην περιμενετε να ξαναγραψει. Χρειαζοταν μια δουλεια,ειχε ενα σωρο οικογενειακα προβληματα που απ´οτι καταλαβαινω μαλλον τα τραβουσε μονος του, και απλα εφυγε. Εγω οσο μπορεσα τον βοηθησα,του εδινα 2-3 € το μηνα που ζηταγε στο paypal,και ετσι γνωριστηκαμε εδω και καποια χρονια, εστω και ηλεκτρονικα. Ελπιζω να ξαναγραψει, και να του πανε καλα τα πραγματα στο εξωτερικο

      Delete
    3. Μακάρι να πάει καλά ο Γιάννης και να βρει αυτό που θέλει. Αν και εσύ φίλε, με όλον τον σεβασμό, σεν μας τα λες πολύ καλά. Γράφεις "του έδινα", χρησιμοποιείς δηλ. αόριστο. Γιατί δεν ενισχύεις και τώρα με το μικρό αυτό ποσό που ισοδυναμεί με εναν καφέ; Τα κείμενα τα άφησε, ενώ στην αρχή έλεγε ότι θα τα σβήσει, και συνεχίζουν να αποτελούν, κατά τη γνώμη μου, μια καλή παρακαταθήκη. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να σταματήσεις τη οικονομική βοήθεια προς τον συγγραφέα του blog. Ειδικά τώρα, που περνάει δύσκολα. Κι ας μην ανεβάζει καινούργιες αναρτήσεις.
      ΥΓ. Σε ποια χώρα πήγε ο Γιάννης και τι δουλειά βρήκε; Σχετική με το αντικείμενό του;

      Delete
  44. Τελικα μαλλον καλα τα ελεγε ο τσαο....
    http://www.zerohedge.com/news/2014-08-22/ukraine-perspective-europe

    Φ.

    ReplyDelete
  45. Αφού λέτε ότι ο συγκεκριμένος ιστολόγος δν θέλει να γράφει δωρεάν, γιατί δεν πηγαίνει να γράψει επ' αμοιβή σε κάποιο έντυπο που να συμβαδίζει με τις απόψεις του όπως π.χ. το Unfollow;

    ReplyDelete
  46. Έχετε κανένα νέο; Θα ξαναγράψει ο Γιάννης;

    ReplyDelete
  47. Μήπως ξέρει κανείς τι ψήφισε ο Γιάννης στις τελευταίες ευρωεκλογές ή έστω τι πίστευε για το ποιο κόμμα έπρεπε να ψηφίσουμε;

    ReplyDelete
  48. Παιδιά μην κάνετε λες και έπεσε το internet. Υπάρχουν εξαιρετικά σαιτ για σκέψη και συζήτηση επιπεδου σαν του Τσαφ και μάλιστα με διαρκείς ενημερώσεις (δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα σε ένα σαιτ, από το να το μην το ενημερώνουν τακτικά. Λυπάμαι για τα πρώην αγαπημένα Poexania και Fadomduck, αλλα με χάσατε από αναγνώστη με τις καθυστερήσεις σας). Ένα από τα sites που κάνει πάταγο και στο οποιο σχολιάζουν οι πάντες (ακόμα και ο Τσαφ) είναι το γνωστό LR

    http://leninreloaded.blogspot.fr/

    πολύ καλά άρθρα και κυρίως ανάλυση της επικαιρότητας απο τον Αντωνη, που εχει βαλει τα γυαλια σε ερασιτέχνες μπλογκερς και κολλημένους καθοδηγητές. Εκεί θα πετύχετε τον Τσαφ οποτε αφήστε τα παράπονα για αυτό το site, πρέπει να προχωρήσετε.

    ReplyDelete
  49. Όχι πάλι τα ίδια,αφού ο '''τσαφ''' του leninreloaded δεν είναι ο ciaoant1, γιατί τους μπερδεύετε συνέχεια; Έχω πετύχει τουλάχιστον 3-4 φορές ανθρώπους να ρωτάνε τον ciaoant1 αν είναι ο ιδιος, και χαρά στο κουράγιο που καθόταν κάθε φορά να τους εξηγήσει τα ίδια πράγματα, ότι δεν είναι αυτός. Κατά τα άλλα, ναι, να πάμε αλλού, δεν γίνεται αλλιώς, αλλά η απουσία του ciaoant1 είναι αισθητή, τι να λέμε τώρα. Αν μπορούσε τόσο εύκολα να αντικατασταθεί, δε θα γινόταν ακόμα συζήτηση εδώ μέσα, ούτε θα εμφανίζονταν δικτυακές περσόνες που το παίζουν κλώνοι του σε άλλα μπλογκς........................................

    ReplyDelete
  50. @γιωργος
    Μην τα μπερδευετε, ο Τσαφ δεν γραφει σε κανενα άλλο site αυτή την στιγμη. Ο άλλος «τσαφ» στο LR, είναι συνωνυμια, δεν ξερω ακουσια ή εκουσια.
    Δεν το παω καθολου το LR, εχουν μαζευτει ολοι οι νεοσταλινικοι και αλλοιμονο σε οποιον είναι αλλων αριστερων αντιληψεων ή διαφωνισει μαζι τους, πεφτουν και σε τρωνε. Μαλιστα ο τρας του φαντομ και ο poexania που αναφερεις, είναι γνωστοι κλακαδοροι του καθοδηγητη Αντωνη.
    Προσωπικα προτιμω να ενημερωνομαι από τον Σφυροδρεπανο, Techie Chan και celin αλλα το κενο του Ciao δεν εχει αναπληρωθει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ολη την Αριστερά, φίλε, όταν εκφράσεις αντίθετη άποψη θα πέσουν να σε φάνε. Ποια Αριστερά; Σε όλους τους χώρους γίνεται αυτό, αν θέλουμε να μιλάμε καθαρά. Κατά τα άλλα, διαβάζω κι εγώ τον Τσαφ στο Lenin και διερωτώμαι γιατί έχει χρόνο να γράφει εκεί και όχι εδώ. Δείχνει να τον πονάει πολύ το ότι το αναγνωστικό κοινό του αρνήθηκε τα donations και αυτό δεν είναι η πρέπουσα συμπεριφορά ενός σωστού αριστερού.

      Delete
  51. Ο Γιάννης είναι ο "Τσαφ".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, ο '''Τσαφ''' που σχολιάζει σε άλλα μπλογκς δεν είναι ο ciaoant1. Ας το πάρουμε απόφαση, δεν γράφει πουθενά ο Γιάννης πλέον. Ας μην βγάζουμε ιστορίες εκεί που δεν υπάρχουν.........

      Φ.

      Delete
    2. Και γιατί δεν γράφει κάπου;

      Delete
    3. Γράφει, αλλά μόνο σχόλια. Σχολιάζει σε άλλα σάιτς και μπλογκς ως "Τσαφ".

      Delete
    4. Δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος, πρόκειται για συνωνυμία (ακούσια ή εκούσια).Το είχε δηλώσει και ο ίδιος ο ciaoant1 ότι δεν σχολιάζει ως τσαφ

      Delete
    5. @7:11
      πως εισαι σιγουρος οτι δεν σχολιαζει καπου αλλου; αν γκουγκλαρεις πχ "leninreloaded τσαφ" βρισκεις πολλα σχολια που μοιαζουν και στο στυλ αλλα και στο υφος που γραφει ο τσαφ. Ειμαι σιγουρος οτι ειναι ο ιδιος, τα στοιχεια αυτο δειχνουν

      Delete
    6. Φίλε 10:32, ας μη γελιόμαστε. Ο Τσαφ είναι σίγουρα ο Γιάννης. Και αυτό με εκπλήσσει περισσότερο απ' όλα: το πόσο πολύ έχει θυμώσει ο ιστολόγος γιατί δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ένα απλό blog, τη στιγμή που δυσκολίες στην άντληση χρημάτων έχουν ακόμα και επαγγελματικά sites μεγάλων εφημερίδων του εξωτερικού. Μένει κανείς άφωνος απέναντι σε μια τέτοια συμπεριφορά. Εδω, επαγγελματίες δημοσιογράφοι και έχουν τρομερό πρόβλημα επιβίωσης (εδώ και έξω) με τις αμοιβές που προσφέρει πια το γραπτό. Και ο Γιάννης έχει πεισμώσει και δεν μπορεί να γράφει ένα σημείωμα την εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες...

      Delete
    7. έχει θυμώσει ο τσαφ.

      Delete