Sunday, March 22, 2020

22 Μαρτίου 2020

Ξέρω ότι αυτές τις ώρες, το να σκεφτεί κανείς "την επόμενη μέρα" είναι δύσκολο. Παρόλα αυτά, διαβάζουμε τα εξής, μιας και τα μέτρα για τον κωρονοιό είναι ευθέως ανάλογα με τα μέτρα στην οικονομία:

Στ. Μνούτσιν: Έως 4 τρισ. δολάρια για τη διάσωση της αμερικανικής οικονομίας
Σύμφωνα με το marketwatch, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι "εργαζόμαστε μαζί με τη FED και θα δώσουμε ρευστότητα που θα φτάσει και τα 4 τρισ. δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας”, ενώ συμπλήρωσε ότι θα αφορούν ένα ευρύτατο πρόγραμμα δανεισμού. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μνούτσιν, ο σχεδιασμός παροχής ρευστότητας αφορά μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν "τις επόμενες 90 με 120 ημέρες”.

Επίσης, το πακέτο οικονομικής υποστήριξης θα συμπεριλαμβάνει την καταβολή εφάπαξ ποσού 3.000 δολαρίων για τις αμερικανικές οικογένειες, ενώ θα προβλέπεται ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας για όλους όσους χάσουν την εργασία τους λόγω της πανδημίας. 

Τέλος, ο κ. Μνούτσιν ανέφερε ότι σε περίπτωση που το "εικονικό shutdown" της αμερικανικής οικονομίας διαρκέσει περισσότερο απ' ότι αναμένεται, τότε το Κογκρέσο θα περάσει νέο πακέτο διάσωσης της οικονομίας.

Σιγά-σιγά, ανεβαίνουν τα ποσά (σήμερα 4 τρις $) - μέχρι βέβαια να μην μπορούν να ανέβουν άλλο...

 Σε παλιότερα ποστ μας, είχαμε γράψει ότι δε θα υπάρξει παγκόσμιος πόλεμος, γιατί η σημερινή μορφή του νομισματικού συστήματος, που επιτρέπει την απεριόριστη εκτύπωση νομίσματος, ουσιαστικά επιτρέπει μια οικονομική καταστροφή (μέσω υπερπληθωρισμού) που είναι συγκρίσιμη με μια καταστροφή επιπέδου παγκοσμίου πολέμου.

Ομολογουμένως, είχα και εγώ αναρωτηθεί τι αντιδράσεις θα δούμε από τους λαούς - αλλά είναι ξεκάθαρο ότι "αν η άρχουσα τάξη θέλει να κάνει την κρίση ευκαιρία", τότε η καλύτερη περίοδος για να φτάσει σε αυτό το σημείο, είναι με τους λαούς σε καραντίνα.

Το αν αυτό θα συμβεί ή όχι, μένει να το δούμε.

Καλή συνέχεια και δύναμη

No comments:

Post a Comment