Monday, March 30, 2020

30 Μαρτίου 2020

Λόγω έλλειψης χρόνου, είναι πιθανόν τις επόμενες μέρες να ελαττωθεί η συχνότητα των αναρτήσεων.

Για σήμερα, μερικές ειδήσεις και ένα σύντομο σχόλιο:

Ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο Δημόσιο
Προς το παρόν, "μετράνε αντιδράσεις", αλλά το μέτρο αυτό κάποια στιγμή θα έρθει (εξαιρούνται βέβαια οι νοσηλευτές, γιατροί, αλλά και αστυνομία, στρατός, οι παπάδες, κτλ). Το ελληνικό κράτος έχει παραδοσιακά χτίσει συμμαχίες με μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού, υποσχόμενο διορισμούς και προνόμια για τους ψηφοφόρους του και τις οικογένειες τους. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια, με τις προσλήψεις 8μηνιτων αντί για τους "παλιάς κοπής"  μόνιμους, το κράτος μπορούσε να κάνει πολλά ρουσφέτια. Και αυτό διότι δεν υπάρχουν και τόσες δουλειές στην "ελεύθερη αγορά", οπότε ακόμα και το 8μηνο του δημοσίου ήταν ελκυστικό, πόσο μάλλον οι καλές θέσεις, που μπορεί να έχασαν κάτι από τη λάμψη του παρελθόντος, αλλά ακόμα υπάρχουν.Προσωπική εκτίμηση είναι ότι το ελληνικό κράτος θα κάνει μειώσεις, αλλά όχι και τόσο πολλές, γιατί αντλεί μεγάλο μέρος της δύναμης του από τους κρατικούς υπαλλήλους. Αν αυτοί στραφούν εναντίον του, με όλους τους υπόλοιπους ήδη να είναι σε μεγάλο βαθμό άνεργοι πλέον, θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Τα κράτη ρίχνουν στη μάχη στρατό και ειδικά μέτρα
Γιατί άραγε;

Hungary's Orban wins rule-by-decree vote in parliament Στην Ουγγαρία η κυβέρνηση "έκανε την κρίση ευκαιρία" και χουντικοποιήθηκε σήμερα: "Hungarian prime minister Viktor Orban's government received sweeping new powers after its two-thirds majority in parliament passed a law on Monday allowing it rule by decree for an unlimited period of time"

Trump Shifts to Worry Over Oil Rout, Discusses Prices With Putin
Ο Τραμπ ανησυχεί, γιατί βλέπει ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα χρεωκοπήσουν τοshale oil στην Αμερική. Ζητάει από τη Ρωσία να σταματήσει, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι θα δώσει ως αντάλλαγμα (γιατί τέτοια πράγματα, αν συμφωνηθούν βέβαια, δε θα συμφωνηθούν χωρίς αντάλλαγμα. Ίσως, αν μιλάμε για ενέργεια, η Ρωσία να ζητήσει να σταματήσει η Αμερική τους εκβιασμούς για τον αγωγό nordstream II, ώστε να ολοκληρωθεί μια ώρα νωρίτερα, και να συνδεθεί ακόμα περισσότερο η Ρωσία με τη Γερμανία. Αλλά θα δούμε τι θα συμφωνηθεί, ΑΝ συμφωνηθεί, και θα δούμε τι ακριβώς θα δωθεί στη Ρωσία ως αντάλλαγμα, είτε στον τομέα της ενέργειας είτε αλλού)

One Corner of U.S. Oil Market Has Already Seen Negative Prices
Exclusive: Capital One got CFTC waiver after oil price plunge increased swap exposure - sources
Saudi Aramco Weighs Pipeline Stake Sale to Raise Cash
Στα πρόθυρα «λουκέτου» τα πετρέλαια του Πρίνου ΄΄Εχουν και αυτά μεγάλο κόστος εξόρυξης, όπως το shale oil. Και άρα...κλείνουν

Now There’s a Mortgage Crisis Too
New Jersey Gov. Phil Murphy announces a 90-day grace period on mortgage payments

A global consumer default wave is just getting started in China 
"The Scope For Pain Is Immense" - China's Consumer Default Tsunami Has Started
China Unexpectedly Cuts Reverse Repo Rate To The Lowest On Record 

N.Y.C.’s 911 System Is Overwhelmed. ‘I’m Terrified,’ a Paramedic Says.
Έχετε παρατηρήσει ότι, μέσα στην όλη αναμπουμπούλα, και μέσα σε όλα αυτά τα τρις που τυπώνουν οι Αμερικάνοι, δεν έχει ακουστεί κιχ για να δωθούν μερικά από αυτά τα δολάρια στην υγεία; Αν δεν το έχετε καταλάβει, δεν έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους λαούς,, τουλάχιστον όχι παραπάνω απ' όσο πρέπει ώστε "να μην εξεγερθούν κιόλας, αλίμονο"

UPDATE: 163 N.J. police officers have tested positive for coronavirus, State Police leader says

Έκοψαν το ρεύμα στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ (που, μέσα σε όλα τα άλλα, παράγει και καθαριστικά μέσα σε καιρό πανδημίας...)

No comments:

Post a Comment