Monday, August 5, 2013

"Πρώτο Θέμα" και ναζιστές [αναδημοσίευση]

Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο από το "Βαθύ Κόκκινο" - δε μπορούμε να ξέρουμε αν όλες οι εκτιμήσεις του άρθρου είναι σωστές, αλλά πάντως έχουν ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε εξάλλου ότι τα ΜΜΕ προωθούσαν τη Χρυσή Αυγή  και στις προηγούμενες εκλογές, και λίγο πριν τις εκλογές προφανώς "πήραν γραμμή" να σταματήσουν να την προβάλλουν θετικά, και "ξαφνικά" άρχισαν να "ανακαλύπτουν" το ναζιστικό της πρόσωπο, ώστε να μειώσουν το ποσοστό της.

Προφανώς κάτι αντίστοιχο γίνεται και τώρα:
---

Στο χώρο της εκδοτοδημοσιογραφικής αλητείας δεν κάνουν πιάτσα  μαλάκες, αλλά «γατόνια» με πτυχίο λαμογιάς. Ένα τέτοιο μουτρόμουτρο είναι και ο Θέμος ο «κομιστής» κάτι που το έχει αποδείξει όλη η δημοσιοκαφρική του διαδρομή.
Πέρασε απ’ όλα τα δημοσιογραφικά μετερίζια και υπηρέτησε πιστά τους εργοδότες του κάποιοι απ’ τους οποίους ανήκουν στην αφρόκρεμα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας –Αλαφουζέϊκο, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης-, ενώ βγήκε πιο άσπρος απ’ τα σύννεφα σε όποια δικαστική περιπέτεια είχε μπλέξει. (ρόζ DVD, 5 «μαύρα» εκατομμύρια ευρώ κ.α). Παράλληλα θεωρείται επιτυχημένο το εκδοτικό εγχείρημα του «Πρώτου Θέματος» στο οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ επικράτησε σε ενδοεκδοτικές αντιπαραθέσεις που είχε με Μπόμπολα-Τριανταφυλλόπουλο.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή για να πούμε ότι θεωρούμε τουλάχιστον αφελή όποιον πιστέψει ότι δεν κρύβει σκοπιμότητες το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» που παρουσιάζει τον Κασιδιάρη με τατουάζ της σβάστικά, όπως και το επικριτικό ρεπορτάζ για την συμμορία-κόμμα του Μιχαλολιάκου που έχει.

Αρχικά να θυμίσουμε ότι η ίδια εφημερίδα για πάρα πολύ καιρό είχε καταντήσει γραφείο Τύπου της Χ.Α. Ενδεικτικά να αναφέρουμε δισέλιδο ολοκληρωτικά στημένο ρεπορτάζ που είχε κάνοντας ανοιχτά προπαγάνδα υπέρ της Χρυσής Αυγής, δημιουργώντας τον μύθο των γιαγιάδων, που η Χρυσή Αυγή, συνοδεύει στα ΑΤΜ των τραπεζών, ενώ σε άλλο δημοσίευμα της η φυλλάδα του Αναστασιάδη παρουσίασε σαν υπόδειγμα οικογενειάρχη τον φύρερ της Χ.Α ουσιαστικά εξυμνώντας το έργο της ναζιστικής συμμορίας, ενώ ο δημοσιογράφος που έκανε την αγιογραφία του αρχηγού των χρυσαβγιτών στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος του έδειξε «τη λίστα των οικογενειών στο κέντρο της Αθήνας που βοηθήθηκαν από μέλη του κόμματος τις τελευταίες μέρες».

Τι άλλαξε ξαφνικά και η πατσαβούρα του Θέμου έκανε στροφή 180 μοιρών και «ανακάλυψε» τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής;
Πόσο τυχαία είναι αυτή η μεταστροφή της φυλλάδας και έγινε με το … αζημίωτο;

Μήπως η Νέα Δημοκρατία έχει στα χέρια της δημοσκόπηση που λέει ότι στις προσεχείς εκλογές για την αυτοδιοίκηση ο εκλεκτός της (πληροφορίες κάνουν λόγο για τον Ν. Δένδια, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης απειλεί να κατέλθει με δικό του ψηφοδέλτιο) πατώνει παίρνοντας μόνο 9%, με την ναζιστική συμμορία να διεισδύει στο συντηρητικό εκλογικό σώμα, ενώ στον δεύτερο γύρο των εκλογών φαίνεται να επικρατούν η Σοφία Σακοράφα (πιθανή υποψήφια με τον Σύριζα) και ο Η. Κασιδιάρης από τους ναζί; Μήπως αυτή την στιγμή υπάρχει «πελάτης» στον οποίον ο Θέμος πουλάει την πραμάτεια του και με την ίδια ευκολία αύριο θα προσφέρει τις «υπηρεσίες» του στον καινούργιο «εργοδότη» του;

1 comment:

  1. Στο πρώτο Θέμα δεν έχει συμμετοχή και ο Ρέστης? Αν ναι μήπως παίζει ρόλο και η προφυλάκισή του ωστε να γίνει κάποιο of the record νταλαβεράκι και να βγεί λάδι το παληκάρι?

    ReplyDelete