Wednesday, November 6, 2013

Ο Βενιζέλος ξεχρέωσε το "γραμμάτιο" στην Καϊλή με... διορισμό!

"Είμαι μια όμορφη ΠΑΣΟΚα (όχι και τόοοσο όμορφη, αλλά τέτοια λιγούρια που είστε για ανθρώπους με εξουσία και επωνυμία, , με έχετε αποθεώσει) που την ψηφίζατε τόσα χρόνια για να σας κυβερνάει. Τώρα που έμεινα για λίγο εκτός εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ δε με ξεχνά, και μου δίνει θέση σε ινστιτούτο υπέρ της ισότητας. Άλλωστε, με την ισότητα ως βασικό κριτήριο έφτασα εδώ που έφτασα, όπως και όλοι οι πράσινοι και μπλε βουλευτές και υποστηρικτές, οπότε είμαι η πλέον κατάλληλη για αυτή τη δουλειά. Εσείς, στα πλαίσια της ισότητας, καθίστε άνεργοι να κλαίτε τη μοίρα σας, εγώ πήγα από μικρή στην ΠΑΣΠ, και μου προσέφερε όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά προσόντα για να διακριθώ. Ζήτω η ισότητα, την οποία υπόσχομαι να προασπίζω παντού και πάντα"

Συνήθως δεν αναρτώ πλέον τέτοια θέματα, μιας και υπάρχουν αμέτρητες τέτοιες μικρές και μεγάλες περιπτώσεις, και υπάρχουν επίσης και αμέτρητα sites, blogs, κτλ που θα τα αναπαράγουν. Αλλά για αυτό το θέμα, θα κάνουμε μια "εξαίρεση", και θα το αναδημοσιεύσουμε- νομίζω αξίζει τον κόπο:
---

Προκαλεί και πάλι ο Βενιζέλος . Διορίζει την Εύα Καϊλή για να της ξεπληρώσει την υποχρέωση την στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας χάνουν τις δουλειές τους!

Την ώρα που η ανεργία ξεπερνά το 30%, η «προστατευόμενη» του Βενιζέλου διορίστηκε πρόεδρος στο Κέντρο Έρευνας για Θέματα Ισότητας. Ήταν γνωστή η κίνηση του Βενιζέλου και η εφημερίδα newsbomb έφερε στην δημοσιότητα και το καταστατικό του οργανισμού που εμφανίζει ως πρόεδρο την Καϊλή.

Αν έχεις φίλους διάβαινε και κολλητούς περπάτει...Πάει κι αυτό. Με αξιοκρατικές διαδικασίες το σύστημα ΠΑ.ΣΟ.Κ. βόλεψε την όμορφη πρώην βουλευτίνα και προστατευόμενη του Βαγγέλη Βενιζέλου, Εύα Καϊλή, διορίζοντάς την ως πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας.

Από εκεί που είχε μείνει εκτός κοινοβουλίου και χωρίς επαγγελματική στέγη στην τηλεόραση, η όμορφη Εύα επανέρχεται στην πολιτική επικαιρότητα από την... πίσω πόρτα του υπουργείου Εσωτερικών, αφού ο φίλος της και αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος φρόντισε με εντολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να την τοποθετήσει πρόεδρο στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.).


Σύμφωνα με την εφημερίδα NEWSBOMB, η παρέα του βαθέως ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά την πολιτική αποκατάσταση του Χρήστου Παπουτσή με την τοποθέτησή του στην Παγκόσμια Τράπεζα, προχωρά στον διορισμό σε κυβερνητικό πόστο και της όμορφης Εύας, η οποία προφανώς εξαργυρώνει, εκτός άλλων, τη συνδρομή της στο μεγάλο αγώνα του Βαγγέλη Βενιζέλου να εκτοπίσει τους εσωτερικούς πολιτικούς αντιπάλους του στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε οι πάντες γνωρίζουν ότι η κυρία Καϊλή έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αρκετές από τις προεκλογικές καμπάνιες του Βενιζέλου στην συμπρωτεύουσα.

Πόρτα - πόρτα έτρεχε η γυναίκα στις εκλογές του 2004 προκειμένου να αποδομηθεί ο βασικός αντίπαλος του Βενιζέλου που δεν ήταν άλλος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφού αρχικά «τακτοποίησε» τον κύριο Λεωνίδα Γρηγοράκο - έναν άνθρωπο που στήριξε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός του τον κ. Βενιζέλο στην εσωκομματική διαμάχη με τον Γιώργο Παπανδρέου - στη θέση του αναπληρωτή υπουργού, ήρθε η ώρα να τακτοποιήσει και την κυρία Καϊλή, η οποία το τελευταίο διάστημα φέρεται να δήλωνε πολύ δυσαρεστημένη με τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ο Βαγγέλης Βενιζέλος της πήρε την έδρα και την άφησε εκτός Βουλής, καθώς διάλεξε για τον εαυτό του την εκλογική περιφέρεια της Α΄ Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Καϊλή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, πέρσι είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στην πολιτική γραμματεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Οι «άχρηστοι» οργανισμοί και τα βολέματα ημετέρων

Αν και οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή του, το Κ.Ε.Θ.Ι. είναι ένας από τους λεγόμενους «άχρηστους» οργανισμούς του δημοσίου που υπάγεται στο υπουργείο εσωτερικών και στόχος του υποτίθεται πως είναι η προαγωγή θεμάτων που αφορούν στην ισότητα και στην αρμονική συμβίωση των δύο φύλων. Επί του πρακτέου είναι ένας από τους εκατοντάδες οργανισμούς που έχουν φτιαχτεί για να βολεύονται «ημέτεροι» μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές ή αποτυχημένοι πολιτευτές.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα έγγραφα που φέρνει στο φώς της δημοσιότητας η NEWSBOMB, ο οργανισμός χρηματοδοτείται και από τον κρατικό προϋπολογισμό με 650.000 ευρώ το χρόνο, αλλά και από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Είναι μάλιστα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι για το 2012 το Κέντρο έλαβε από κοινοτικά κονδύλια το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ το 2013 έλαβε το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων! Όπως βλέπετε από τα έγγραφα η μισθοδοσία των υπαλλήλων κάθε χρόνο ανέρχεται σε 215.300 ευρώ για μόνιμους υπαλλήλους και άλλα 121.200 για εξωτερικούς συνεργάτες και αμοιβές Δ.Σ.

Το «χρυσό κορίτσι» με το ανύπαρκτο βιογραφικό
Είναι αλήθεια πως αρκετές φορές η όμορφη Θεσσαλονικιά απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης με αφορμή την εμφάνισή της και όχι τόσο για την πολιτική ή την δημοσιογραφική της δραστηριότητα. Άλλωστε το φευγαλέο πέρασμά της από τα μεσημβρινά δελτία του Mega από το 2004 μέχρι το 2007 δεν μπορεί να εκληφθεί ως στιβαρή επαγγελματική σταδιοδρομία. Ούτε βεβαίως η ενασχόλησή της με διάφορες ΜΚΟ της συμπρωτεύουσας για την πράσινη και την αειφόρο ανάπτυξη.

Το 2002 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και στις εθνικές εκλογές του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης χωρίς ωστόσο να αφήσει κάποιο ιδιαίτερο κοινοβουλευτικό έργο. Σάλο μάλιστα είχε προκαλέσει και ο χαρακτηρισμός της «καλτσοδέτας» που της απέδωσε ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης.

Η εφημερίδα συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για τον πακτωλό χρημάτων που κάποιοι σπαταλούν ερήμην του ελληνικού λαού, αρχής γενομένης από τα Golden Boys των Βρυξελλών αλλά και από τους αετονύχηδες στο εσωτερικό της χώρας που ρουφούν το δημόσιο χρήμα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας τον διορισμό της Golden Girl, Εύας Καϊλή, θέτοντας στο τραπέζι αμείλικτα ερωτήματα:

1. Με ποια κριτήρια επελέγη η κυρία Καϊλή στη θέση αυτή; Αρκεί άραγε η ιδιότητά της, ως πρώην βουλευτής ή μήπως το φευγαλέο πέρασμά της από τη δημοσιογραφία;

2. Σε αυτή την κρίσιμη εποχή που διανύουμε, ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος και τι ακριβώς προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο ένας οργανισμός όπως το Κ.Ε.Θ.Ι;

Προφανώς και κανείς δεν διαφωνεί με την ανάγκη να υπάρχουν οργανισμοί που να ασχολούνται και να προωθούν τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η ενθάρρυνση και η υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης, η ισότητα των δύο φύλων, αλλά και η βία κατά των γυναικών.

Όμως σε μια χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με 30% ανεργία στο σύνολο του γενικού πληθυσμού και 60% ανεργία στους νέους, ποιος υπουργός και ποιος κρατικός λειτουργός κρίνει – έτσι ελαφρά τη καρδία – ότι πρέπει να δαπανώνται 3,15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για ανύπαρκτες έρευνες, ενώ τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να δοθούν για την αύξηση της απασχόλησης.

Μήπως θα έπρεπε να μπει μια διαβάθμιση προτεραιοτήτων αφού πλέον το μείζον ζήτημα είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού.
Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/11/blog-post_2503.html#ixzz2jsNjyFoW

2 comments:

  1. Ενδιαφέρον θα είχε ένα ιστορικό όλων των σκανδάλων και διορισμών των νυν και πρώην κοινοβουλευτικών ταγών μας. Μου αρέσει το άνοιγμα που κάνεις σε αυτό το πεδίο, συνέχισε να "λαϊκίζεις" και μην υποτιμάς αυτή την δραστηριότητα. Αναμένω περισσότερες δημοσιεύσεις σε αυτό το στυλ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φίλε μου, δεν υποτιμώ αυτή τη δραστηριότητα, απλά δεν έχω το χρόνο, αλλά ούτε και την κατάλληλη πληροφόρηση για να την κάνω.

      Έτσι, αφιερώνω το λιγοστό χρόνο μου κυρίως σε πράγματα που είναι πολύ σημαντικά, αλλά δεν γράφονται από κανέναν, είτε από έλλειψη ενδιαφέροντος, είτε από έλλειψη γνώσεων (είτε και απ' τα δύο)

      Delete