Tuesday, November 26, 2013

Καληνύχτα αριστερά (το pressproject παίρνει συνέντευξη από...τον Κακλαμάνη του ΠΑΣΟΚ)

"Είμαι μάχιμος εγώ, και αξίζω να με προβάλλουν και οι αριστεροί στα media τους! Με τις δικές μου απόψεις θα πάει μπροστά το κίνημα! Μη προβάλλετε άλλο τους αριστερούς, νισάφι πια, προβάλλετε προοδευτικές ιδέες όπως τις δικές μου!"

Σε μία αψυχολόγητη (?) κίνηση, που πάντως τράβηξε την προσοχή μας, το site της ροζ αριστεράς "pressproject" πήρε συνέντευξη από τον Κακλαμάνη.

Δε θα σχολιάσουμε τίποτα για το περιεχόμενο της συνέντευξης, δε νομίζω καν ότι αξίζει το χρόνο μας (αν περιμένετε να ακούσετε κάτι από τους ΠΑΣΟΚους, τότε ζήτω που καήκαμε).

Αλλά πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πως η ροζ αριστερά επιλέγει να προβάλει ανθρώπους και απόψεις του στιλ Κακλαμάνη. Τουλάχιστον αν πρόβαλλε τις απόψεις ενός ΣΥΡΙΖΑιου, θα το καταλάβαινα (άλλωστε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, τα media της ροζ αριστεράς θα τσιμπήσουν και κάτι παραπάνω, και ως αντάλλαγμα βέβαια θα σταματήσουν τα πολλά-πολλά (όχι ότι τώρα κάνουν και καμιά σοβαρή κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα, κάθε άλλο, αλλά τουλάχιστον βγάζουν μερικά επί μέρους σκάνδαλα, περιγράφουν και με οδοιπορικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, κτλ)).

Κι όμως, η ροζ αριστερά δε λέει να το κόψει το "κακό συνήθειο" του να προβάλλει και λίγο ΠΑΣΟΚ (το κάνουν και η Ελευθεροτυπία, η Εφημερίδα των Συντακτών, κτλ - δείτε πχ εδώ και εδώ).

Μερικοί θα δικαιολογήσουν αυτή την τακτική, στα πλαίσια της "πολυφωνίας".

Εμείς θα πούμε ότι αν οι ΠΑΣΟΚοι θέλουν να προβληθούν, έχουν ένα σωρό δικά τους ΜΜΕ για να το κάνουν (και αυτό ισχύει για όλους τους καπιταλιστές, ανεξαρτήτως αν εντάσσονται σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα ή όχι. Είναι νομίζω γνωστό ότι η άρχουσα τάξη ελέγχει σχεδόν όλα τα "μεγάλα" ΜΜΕ).

Άρα, αντί η αριστερά να τους δίνει βήμα να πουν τις απόψεις τους, δηλητηριάζοντας με ψέματα και υποκρισίες τους αναγνώστες αυτών των εφημερίδων, καλό θα ήταν τα "αριστερά" ΜΜΕ να προέβαλλαν απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν το λαϊκό κίνημα, και να διαχωριστούν πλήρως από την άρχουσα τάξη και τους εκπροσώπους της. Δεν υπάρχει χώρος και περιθώριο για τους εκμεταλλευτές του λαού.

Αλλά θα μου πείτε, η ροζ αριστερά δε ήθελε ποτέ, και ούτε θα θελήσει ποτέ να το κάνει αυτό. Άλλωστε, και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ως το νέο (χρεωκοπημένο) ΠΑΣΟΚ της (χρεωκοπημένης) εποχής μας αυτό ακριβώς δείχνει.

Κάποτε η αριστερά έλεγε "ούτε γη ούτε ύδωρ στους ιμπεριαλιστές". Σήμερα, η ροζ αριστερά...τους παίρνει συνεντεύξεις και προωθεί τις απόψεις τους στα δικά της media. Μέχρι και πολιτική στέγη τους δίνει άμα λάχει (δείτε πόσοι πολιτικοί και συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚοι έχουν μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβετε).

Τέλος πάντων, όλα αυτά αφορούν τη "ροζ αριστερά", από την οποία δε μπορούμε να περιμένουμε και πολλά. Καλό θα ήταν να προετοιμάσουμε το έδαφος για την κόκκινη αριστερά, ώστε στο μέλλον να έχει κάτι αξιόλογο να πει και να σταθεί πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων (γιατί σήμερα υπάρχει κόκκινη αριστερά, αλλά στο ύψος των περιστάσεων δεν είναι, με αποκορύφωμα την υπεροψία της ότι αυτά που λέει είναι αυτομάτως στο ύψος των περιστάσεων μόνο και μόνο επειδή έχουν κόκκινο χρώμα. Ευτυχώς που ακόμα μπορεί να διαβάσει κανείς τον Λένιν και τον Μαρξ, ώστε να πάρει μια γεύση από το πως είναι μια κόκκινη αριστερά που αυτά που λέει βρίσκονται όντως στο ύψος των περιστάσεων).

8 comments:

  1. Αν μη τι άλλο, το άρθρο αυτό είναι κακεντρεχές, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Η Βασιλική Σιούτη παίρνει συνέντευξη από διάφορες προσωπικότητες, πριν κανένα μήνα είχε πάρει συνέντευξη απ'τον Ευτύχη Μπιτσάκη, ο οποίος διατύπωσε μη σεχταριστικές απόψεις, σε σύγκριση με το παρόν άρθρο.
    Με εκτίμηση.

    ReplyDelete
  2. Ιδού, το σχετικό απόσπασμα http://www.youtube.com/watch?v=yiG0VmmHIq8&list=PLGBaZXix-xAfPy5LeDRhcY4x4v6-1GOSS&index=0

    ReplyDelete
  3. Και το Unfollow έχει πάρει από τον Γεωργιάδη, τι σημαίνει αυτό; Εννοείται πως πρέπει να ακούς όλες τις απόψεις, ώστε να ξεχωρίζεις πιο εύκολα τη σαπίλα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι απόψεις του Γεωργιάδη δημοσιεύονται κάθε μέρα στα ΜΜΕ του Αλαφούζου, του Μπόμπολα, κτλ. Δε χρειάζεται παραπάνω προβολή ο Γεωργιάδης. Απλά ο Γεωργιάδης πουλάει (διότι όλοι θέλουν να τον κοροιδέψουν ή να τον βρίσουν), και άρα, καλώς ή κακώς, μπορείς να πουλήσεις παραπάνω φύλλα αν του πάρεις συνέντευξη...

      Delete
  4. Απαντώ (με ερωτήσεις) στους σχολιαστές:
    - Είναι καμιά ... προσωπικότητα ο Κακλαμάνης?
    - Αν είναι να "ακούσουμε" όλες τις απόψεις, γιατί να μην δημοσιευτεί την επόμενη φορά και μια συνέντευξη κανενός ναζιστόμουτρου? Και να τη διαβάσετε ολόκληρη, παρακαλώ, και με προσοχή, για να ενημερωθείτε καταλλήλως.

    Και μια απάντηση: τίποτα δεν συμβαίνει δίχως λόγο. Και ο λόγος στην προκειμένη περίπτωση είναι το δόλωμα. Άλλο θέλουν οι τσιπούρες, άλλο τα κεφαλόπουλα και όσο για τους χάνους, ό,τι να 'ναι. Μάλλον, έκριναν ότι κάποιοι πασοκόχανοι διαβάζουν press-project και είπαν να δολώσουν. Να δούμε πότε θα παίξει και Λαλιώτης και δεν θα εκπλαγώ αν γίνει ιστορικό αφιέρωμα και στην Εξόρμηση, αν και δεν πιστεύω να νομίζουν τα τσακάλια της "αριστερής δημοσιογραφίας" ότι οι μπουμπουνοκέφαλοι, εκ των οποίων, πλήστοι, συνταξιούχοι των 300 Ε, παραδοσιακοί πελάτες του πασοκ είναι ικανοί να συγκεντρώσουν την προσοχή τους σε τίποτα πιο απαιτητικό από το χαζοκούτι. Οπότε, άδικος ο κόπος και τζάμπα η ξεφτίλα.

    Μην περιμένετε λοιπόν να ενημερωθείτε από τις συνεντεύξεις του γέροντος αυλικού Κακλαμάνη. Να παρακολουθείτε ανελλιπώς Πρετεντέρη για να είστε μέσα στα πράγματα.

    Και πολυ καλά έπραξε ο ciaoant1 με το σημερινό σημείωμα!

    ReplyDelete
  5. Ειναι ασχετο με το αρθρο αυτο που θα γραψω αλλα το εμαθα τωρα.Ψαξε για τον χρυσο της Βενεζουελας και την Goldman Sachs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. μπορει καποιος να εξηγησει πως η goldman sachs απο την μια προβλεπει δραματικη πτωση του χρυσου μεσα στο 2014 απο την αλλη αγοραζει ολο το χρυσο της Βενεζουελας με 7χρονο swap-http://www.analyst.gr/2013/11/26/4843/

      Delete
    2. Ακριβως αυτο εγραψα απο πανω αγαπητε.Προφανως η Γκολντμαν ξεβρακωθηκε κατα λαθος η επιτηδες...Δεν μπορεσε να αντισταθει στην ευκαιρια που της προσφερε η ηλιθια κινηση της Βενεζουελας.Γνωριζουν φυσικα οι δηθεν "αναλυτες" της οτι οι "προβλεψεις" τους για το χρυσο ειναι τριχες κατσαρες κι οτι θα συμβει ακριβως το αντιθετο.

      Delete