Tuesday, November 5, 2013

Όχι άλλη υποκρισία ρε ΣΥΡΙΖαίοι, δεν αντέχεστε πλέον με τίποτα


Ξέρω ότι αν είναι να γράψω κάτι για την Ελλάδα, υπάρχουν ένα σωρό άλλα, πιο σημαντικά θέματα από τα "κατορθώματα" του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά χθες αναδημοσίευσα ένα άρθρο για τη συμμετοχή 2 πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση κάποιων κεφαλαιοκρατών (Allianz, Eldorado Gold, cosmocar, superfast ferries, Καθημερινή, capital.gr, κτλ). Σήμερα λοιπόν η ιστορία αυτή είχε συνέχεια, και δεν ήθελα να την αφήσω ανολοκλήρωτη.

Γι' αυτό και θα αφιερώσω το ολιγόλεπτο διάλειμμα από τη δουλειά γράφοντας ξανά αυτό το θέμα, ώστε να δούμε πόσο σάπια είναι αυτή η "αριστερά" η οποία υποτίθεται ότι "θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση" (για τις δηλώσεις Σαμαρά ή γενικά για τις κινήσεις της άρχουσας τάξης δεν γράφω κάτι, γιατί από αυτούς δεν περιμένουμε και τίποτα το διαφορετικό. Αλλά υπάρχούν -δυστυχώς- πολλοί που ακόμα έχουν πολλές ψευδαισθήσεις ότι τάχα "ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας δώσει τη λύση", και αυτές οι προσδοκίες θα διαψευστούν με πολύ επώδυνο τρόπο).

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στο left.gr, το site του ΣΥΡΙΖΑ:

Στο άρθρο αυτό δημοσιεύεται και μια επιστολή του Στρατούλη και του Σταθάκη, η οποία εξηγεί αναλυτικά το σκεπτικό τους:
Όπως γνωρίζετε, είχαμε ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκλησή σας να συμμετάσχουμε στο πολυσυνέδριό σας υπό τον τίτλο «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση», σε δύο θεματικές συζητήσεις με αντικείμενα που αντιστοιχούν στις πολιτικές και κοινοβουλευτικές αρμοδιότητές μας ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, όμως, πληροφορηθήκαμε ότι χρυσός χορηγός του συνεδρίου σας είναι η εταιρεία «Eldorado Gold», και κατόπιν αυτού μας είναι πολιτικά αδύνατο να παραβρεθούμε.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκλησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για συμμετοχή μας σε συζητήσεις που θα διοργανώσετε στο μέλλον για θέματα αρμοδιότητάς μας
Σταθάκης Γιώργος, Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Στρατούλης Δημήτρης Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με λίγα λόγια,  

"εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με μεγάλες πολυεθνικές όπως η Allianz, ούτε με τον ντόπιο ολιγάρχη Αλαφούζο και την Καθημερινή, ούτε με κανέναν άλλο. Αλλά επειδή η Eldorado Gold έχει ξεσηκώσει τον κόσμο, δε θα έρθουμε αυτή τη φορά στο συνέδριο σας, αλλά την επόμενη φορά, όταν δεν θα είναι χορηγός η Eldorado Gold, αλλά κάποιος άλλος μεγάλος καπιταλιστής που δε θα ακούγεται και τόσο άσχημα στον κόσμο, τότε θα έρθουμε ευχαρίστως. Άλλωστε, μαζί σας είμαστε, δεν πρόκειται να απειλήσουμε την εξουσία σας, απλά δε θέλουμε να χάσουμε τις ψήφους πριν τις εκλογές. Πρέπει να διατηρούμε ένα "αριστερό" προφίλ, και αφού η Eldorado Gold είναι κακή δημοσιότητα, πρέπει να απέχουμε. Με τους άλλους καπιταλιστές που ρημάζουν καθημερινά τον εργάτη δεν υπάρχει βέβαια κανένα πρόβλημα.

Ευχαριστούμε,
ΣΥΡΙΖΑ"

6 comments:

  1. Πες τα, γιατί μας περνάνε για ηλίθιους

    ReplyDelete
  2. Ή το link είναι λάθος ή το κόψανε το άρθρο

    ReplyDelete
  3. Υπάρχει στο google webcache. Λογικά το κατέβασαν μόνοι τους
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3Ahttp%3A%2F%2Fcache.nevkontakte.com%2Fproxy.html#go=http://left.gr/news/i-eldorado-gold-efage-porta-apo-stratoyli-kai-stathaki

    promitheus

    ReplyDelete
  4. Το ξερουμε το blog σου ρε Πασοκε...αν μαθει ο κοσμος που σε διαβαζει ποιος εισαι και για ποιον παιζεις παιχνιδι θα του πεσουν τα δοντια...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με έχουν αποκαλέσει πολλά πράγματα, αλλά ποτέ ΠΑΣΟΚο. Πιθανότατα επειδή σε κάποιους δεν αρέσει να τους χαλάμε το ροζ συννεφάκι, το ρίχνουν σε τέτοιου είδους χτυπήματα, που περισσότερο με άνουν να χαμογελώ θλιμμένα για τη σαπίλα, παρά οτιδήποτε άλλο (έχω ακούσει και χειρότερα, οπότε αυτά τα κούφια λόγια δε με φοβίζουν).

      Επίσης, δεν ξέρω ακριβώς ποιοι είστε εσείς που "ξέρετε το blog μου", αλλά αν το ξέρατε καλά το blog, θα γνωρίζατε ότι δεν κρατάω κρυφή την ταυτότητα μου (σε αντίθεση με εσάς), κι άρα...όλοι ξέρουν ποιος είμαι.

      Όσο για το ποιον παίζω παιχνίδι, νομίζω και αυτό είναι γνωστό: Άνηκα παλιότερα στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διότι ως φοιτητής ακόμα ήμουν σε μία από τις οργανώσεις που τελικά συμμετείχαν στην ίδρυση του. Οι απόψεις μου βέβαια δεν εισακούσθηκαν, και επειδή είδα και απόειδα με τον κατήφορο, έχω αποχωρήσει εδώ και χρόνια και δεν ανήκω πλέον πουθενά.

      Επειδή βέβαια δεν διαθέτω πλάτες, σταμάτησα να γράφω για έναν ολόκληρο χρόνο (έγραφα ακατάπαυστα από το 2006, όταν και προέβλεψα την κρίση - αλήθεια "εσείς" τις ακριβώς κάνατε, όποιοι και να είστε; Τα κείμενα μου υπάρχουν στο δίκτυο, και μιλούν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο σχετικά με το ποιος είμαι και τι κάνω). Τώρα ξαναγράφω προσωρινά, μέχρι το 2014, μιας και μετά από αυτό δε θα έχω άλλο χρόνο/χρήμα.

      Ξαναλέω όμως: Εσείς ποιοι είστε και τι παιχνίδι παίζετε; Ποιο είναι το έργο σας; Το δικό μου βρίσκεται αναρτημένο στο δίκτυο, και είναι ενυπόγραφο

      Delete
    2. Do not feed the trolls!

      Promitheus

      Delete