Thursday, May 2, 2013

ΗΠΑ:29% των ψηφοφόρων απαντούν σε δημοσκόπηση ότι μια ένοπλη εξέγερση θα είναι απαραίτητη τα επόμενα χρόνια


Σε μια δημοσκόπηση που έγινε στην Αμερική, τέθηκε ένα ερώτημα που συνήθως δεν μπαίνει σε δημοσκοπήσεις: Ρώτησαν λοιπόν τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους (πολλοί Αμερικάνοι δεν ψηφίζουν), αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την πρόταση "Μέσα στα επόμενα χρόνια, ίσως να είναι απαραίτητη μια ένοπλη εξέγερση".

3 στους 10 απάντησαν ότι συμφωνούν. Βέβαια, η αξία μιας δημοσκόπησης δεν είναι και τόσο μεγάλη, άσε που τα αποτελέσματα μπορεί να "πειραχτούν", κτλ.

Παρόλα αυτά, η δημοσκόπηση δείχνει ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο τέτοιο ρεύμα, ακόμα και στην Αμερική, όπου εδώ και χρόνια οι εργάτες έχουν "αποκοιμηθεί", έχουν "ταϊστεί" και με ένα σωρό ψέματα της άρχουσας τάξης, κτλ.

Η φτώχεια όμως είναι φτώχεια, και η ανισότητα είναι ανισότητα. Φαντάσου να υπερπληθωριστεί το δολάριο για να σωθούν οι χρεωκοπημένες τράπεζες τι έχει να γίνει.

Πάντως, αξίζει να πούμε και κάτι ακόμα:

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, αυτοί που τάσσονται υπέρ της ένοπλης εξέγερσης στην Αμερική είναι κυρίως ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων, του πιο δεξιού κόμματος της χώρας, που έβγαλε το Μπους, τον Τσέινι, κτλ (ακόμα χειρότεροι και από τον Ομπάμα).

Άλλωστε, και ο λόγος που έγινε αυτή η δημοσκόπηση, και μπήκε και ένα τέτοιο "ασυνήθιστο" ερώτημα στον κόσμο, ήταν λόγω της γενικότερης κουβέντας που υπάρχει στην Αμερική για το αν είναι σωστό να επιτρέπεται -διά νόμου- η οπλοκατοχή σε όλους.

Αυτός είναι ένας σημαντικός και ιστορικός νόμος στην Αμερική, με το Σύνταγμα να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε "Αμερικάνο πολίτη" να κατέχει όπλα, ώστε "αν ξαναέρθει στη χώρα κάποια μορφή τυραννίας, να μπορεί να πολεμήσει εναντίον της". Δηλαδή οι νομοθέτες, που προέρχονταν από την Αμερικανική Επανάσταση, και είχαν πολεμήσει και οι ίδιοι για την ανεξαρτησία τους, ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι μελλοντικές γενιές θα είχαν τη δυνατότητα να πολεμήσουν αν τυχόν χρειαζόταν.

Τώρα λοιπόν κάποιοι τάσσονται υπέρ και κάποιοι τάσσονται κατά της οπλοκατοχής.

Εμείς λέμε ότι όντως χρειάζεται μια ένοπλη επανάσταση, τόσο στην Αμερική, όσο και οπουδήποτε αλλού, με μια χούφτα καπιταλιστές να ελέγχουν σχεδόν τα πάντα, και τους εργάτες να υποφέρουν.

Το πρόβλημα είναι ότι για να πολεμήσεις όμως, δε χρειάζεσαι μόνο όπλα. Χρειάζεσαι και μυαλό, ώστε να ξέρεις τι θέλεις και τι χρειάζεσαι εσύ, να ξέρεις ποιος είναι ο εχθρός και να μπορείς να οργανωθείς για να τον αντιμετωπίσεις.

Δυστυχώς, στην Αμερική, αλλά και γενικότερα, υπάρχουν ένα σωρό "θεωρίες συνωμοσίας", υπάρχει μίσος έναντι "των πλουσίων" που όμως απλά ζητά μια "επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση (πράγμα που προφανώς δε μπορεί να γίνει παρά μόνο με μια χρονομηχανή, αλλιώς ξεχάστε το), ή υπάρχει μια εθνοσοσιαλιστική προσέγγιση, με το "δικό μας έθνος να είναι υπεράνω άλλο" (ο καθένας το λέει αυτό για το δικό του έθνος).

Οπότε εγώ τουλάχιστον το θεωρώ "υγιές" το να λένε 3 στους 10 ότι χρειάζεται ένοπλη εξέγερση στην Αμερική, διότι τουλάχιστον φαίνεται ότι υπάρχουν και σήμερα αυτοί που θα πολεμήσουν. Δεν είμαι όμως και πολύ αισιόδοξος, ειδικά για την Αμερική, ότι μια τέτοια εξέγερση θα ήταν προς τα εμπρός, αλλά μάλλον προς τα πίσω, ειδικά όταν η αριστερά είναι σχεδόν ανύπαρκτη και κλαψουρίζει για την "απώλεια των κεκτημένων", αντί να δείχνει τον κόσμο τι γίνεται, από ποιον γίνεται, γιατί γίνεται, και βέβαια ούτε κάνει καμία σοβαρή προσπάθεια να τον οργανώσει και να τον προετοιμάσει για μια κομμουνιστική κατεύθυνση. Δεν αρκεί να έχεις όπλα, πρέπει να έχεις και μυαλό για να τα στρέψεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το πιθανότερο σενάριο, ειδικά για την Αμερική των επόμενων χρόνων, είναι να έχουμε πολλές "μεμονωμένες" εξεγέρσεις, καθώς η ολοένα και μεγαλύτερη φτώχεια θα εξαναγκάσει τον κόσμο να βγει στο δρόμο, αλλά χωρίς σχέδιο, οργάνωση, κτλ. Αυτές οι εξεγέρσεις θα κατασταλούν εύκολα ή γρήγορα από το καθεστώς, που απλά θα γίνει και ακόμα πιο αυταρχικό, με ακόμα πιο σκληρούς "αντιτρομοκρατικούς" νόμους, ώστε να κρατήσει την κατάσταση "υπό έλεγχο".

Έως τότε, δείτε ακόμα μερικά νέα με την άρχουσα τάξη να συνεχίζει το πάρτι εις βάρος των εργατών:


- Το διάγραμμα δείχνει τις πωλήσεις της Πόρσε στην Αμερική, που σπάνε κάθε ρεκόρ. Ίσως να το έχετε παρατηρήσει και στους δρόμους της Ελλάδας, με τα "μικρομεσαία" αυτοκίνητα να μειώνονται, και να κυκλοφορούν περισσότερα "ακριβά" αυτοκίνητα, καθώς μόνο οι πλούσιοι έχουν λεφτά για αυτοκίνητο και μάλιστα έχουν σήμερα περισσότερα λεφτά από ποτέ, οπότε αγοράζουν Πόρσε ή κάτι τέτοιο...Αυτό κάποτε το έλεγαν και "ύβρις", αλλά εντάξει, εδώ η άρχουσα τάξη δεν ακούει και δε λαμβάνει υπόψη της άλλα κι άλλα, σιγά μην ακούσει κάτι τέτοια. Μπροστά στον πλουτισμό τους, και μπροστά στην ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση του πλουτισμού τους για να το πούμε και πιο σωστά, δεν υπολογίζουν τίποτα, και  το βάρος πέφτει στα θύματα τους, τους εργάτες, για να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Αυτοί είναι που υποφέρουν εξάλλου, άρα αυτοί είναι που έχουν κίνητρο και συμφέρον να την ανατρέψουν, έτσι δεν είναι;

- Οι κακόμοιροι τραπεζίτες δηλώνουν ότι δε μπορούν να ζήσουν με εισόδημα "μόνο" 1.000.000 $/χρόνο, και ζητούν παραπάνω, διότι αλλιώς δε θα μπορούν να συντηρήσουν όλα αυτά τα ακριβά σπίτια, αυτοκίνητα, κτλ, και μετά θα αισθάνονται μειονεκτικά έναντι του κοινωνικού τους περίγυρου. Οπότε ρε παιδιά δώστε τους κάτι ακόμα, μην σκέφτεστε μόνο τον εαυτούλη σας και το άδειο σας στομάχι, κάντε μια δωρεά για τους καημένους τους τραπεζίτες.

- Δείτε επίσης και ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις στο Σηάτλ των ΗΠΑ για την Πρωτομαγιά, με την αστυνομία να ψεκάζει και να πλακώνει τους διαδηλωτές (εδώ και για εκτεταμένο φωτορεπορτάζ). Γενικά έχουμε δει στην Αμερική την εμφάνιση του Occupy Wall Street και άλλων τέτοιων "εμβρυακών" κινητοποιήσεων, που όμως είναι ανεπαρκείς. Δε θα τις καταγγείλουμε βέβαια, ούτε θα τις χλευάσουμε, διότι τέλος πάντων τόσα ξέρει ο εργάτης (και ο μικροαστός), τόσα κάνει. Αποστολή μας είναι να δείξουμε κάτι καλύτερο, ώστε στο μέλλον ο εργάτης να κρατήσει ξανά την κόκκινη σημαία, και όχι...τις μάσκες από το V for Vendetta

No comments:

Post a Comment