Monday, May 6, 2013

Πάρε κόσμε; Εδώ τα καλά εξιλαστήρια θύματα

Αναδημοσίευση από prezatv, που κάνει μια ενδιαφέρουσα σκέψη. Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι η ντόπια άρχουσα τάξη θέλει να δώσει μερικά εξιλαστήρια θύματα στο λαό, και προφανώς προτιμά να του δώσει μερικά "καμμένα χαρτιά" που "έτσι κι αλλιώς" δε μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο από εδώ και πέρα στις εξελίξεις:

ΞΑΦΝΙΚΑ... ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ!!!
"ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ" ΠΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ...ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ..

ΕΤΣΙ "ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ" ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΧΝΟΥΝ, ΠΩΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ...ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ...


***

- 2,2 εκατ. δόθηκαν για έξοδα του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου
- 160.000 ευρώ για το γυμναστήριο της Ιπποκράτους
- «Αγνοούνται» 4,6 εκατ. ευρώ έσοδα από εισφορές
- Συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ «σήκωναν» εκατ. ευρώ χωρίς εξήγηση
- Τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων για εκδηλώσεις που πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν ποτέ
- Καλούνται για εξηγήσεις στον νυν διευθυντή οικονομικών οι Νίκος Αθανασάκης και Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Έφτασε η ώρα του χωρισμού για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου; Το σενάριο έχει αρχίσει και ακούγεται όλο και περισσότερο μετά τις αποκαλύψεις για την «μαύρη τρύπα» των σχεδόν 115 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργήθηκε την οκταετία της προεδρίας του Γ. Παπανδρέου.

Οι αποκαλύψεις είναι καθημερινές και προκαλούν τουλάχιστον αίσθηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ τα εκατομμύρια που πέρασαν από τα χέρια τους. Χρήματα που είχε προέρχονταν από κρατικές επιχορηγήσεις, είτε από εισφορές μελών είτε από τραπεζικά δάνεια.

Δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου έρχονται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στην Ιπποκράτους, όπου το κλίμα είναι ούτως ή άλλως βαρύ τις τελευταίες μέρες και κυρίως μετά τη συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου που έγινε σε... υψηλούς τόνους.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρει πως η ηγεσία Παπανδρέου άφησε τραπεζικά χρέη 116 εκατ. ευρώ, απλήρωτους τους εργαζόμενους για περισσότερο από ένα χρόνο, απλήρωτα ενοίκια και προμηθευτές, χρέη που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ!

Οι έξι εταιρίες που ανέλαβαν να ερευνήσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου βρήκαν πράγματα και θαύματα...

Από το 2004 έως και το 2011, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου και όσοι έχρισε ο ίδιος υπεύθυνους για τα οικονομικά του κόμματος διαχειρίστηκαν 270 εκατ. ευρώ.

Την περίοδο αυτή τα έσοδα ήταν:
140 εκατ. ευρώ από κρατικές επιδοτήσεις
120 εκατ. ευρώ από τραπεζικά δάνεια
10-20 εκατ. ευρώ εισφορές μελών, στελεχών, βουλευτών και οικονομικές ενισχύσεις (κουπόνια)

Και τα χρέη:
116 εκατ. ευρώ προς τράπεζες
Περίπου 2 εκατ. ευρώ προς εργαζόμενους
Περίπου 3 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές, ενοίκια

Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, δημιουργήθηκε γιατί δαπανήθηκαν:

- 53 εκατ. ευρώ για ταξίδια σε διάστημα 8 ετών
- 662.000€ για ταξίδια πέντε ημερών του προέδρου του κόμματος και των συνεργατών του, τον Ιανουάριο του 2010
α) 132.456 ευρώ για ταξίδι στη Σερβία στις 4 Ιανουαρίου 2010
β) 125.789 ευρώ για ταξίδι στη Μυτιλήνη στις 5 Ιανουαρίου 2010
γ) 106.963 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
δ) 137.896 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
ε) 119.340 ευρώ στις 8 Ιανουαρίου 2010
- 2.211.000€ την τριετία 2009-2011 για τις ανάγκες του γραφείου του προέδρου
- 120.000€ ήταν το κόστος του εξοπλισμού για το γυμναστήριο στην Ιπποκράτους
- 40.000€ κόστισε ο περιβάλλων χώρος του γυμναστηρίου
Πληροφορίες, όπως γράφει η εφημερίδα, αναφέρουν πως ακόμη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τη Lexus του Γ. Παπανδρέου, που είχε αγοραστεί με leasing αλλά και τις βενζίνες, αφού κάθε μήνα φτάνει στα γραφεία του κόμματος σχετικό τιμολόγιο.

Τεράστια ποσά έχουν διακινήθηκαν χωρίς παραστατικά. Η οικονομική υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ είχε δημιουργήσει μια φόρμα, ένα πρόχειρο χαρτί, όπου αναφερόταν ο παραλήπτης και το ποσό. Τίποτα άλλο.
Συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε ανάληψη 1,4 εκατ. ευρώ χωρίς παραστατικά ούτε και εξηγήσεις που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα...
Επίσης, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος φέρεται να έχει εισπράξει 300.000 από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το κόμμα. Κι αυτός χωρίς εξήγηση ή παραστικά!

Έχουν βρεθεί πλημμελή παραστατικά για:
-1,4 εκατ. ευρώ το 2007
- 4,1 εκατ. ευρώ για το 2008
- 3 εκατ. ευρώ για το 2009
- 2,8 εκατ. ευρώ 2010

Αναζητούνται 2 εκατ. ευρώ, το ποσό που έδωσαν οι 1 εκατομμύριο φίλοι του ΠΑΣΟΚ όταν το 2004 πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος. Είχαν πληρώσει 2 ευρώ συμμετοχή ο καθένας και
2.600.000 ευρώ από ακαθάριστα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης την περίοδο 2007-2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα πάγια έξοδα που «έπνιξαν» την Ιπποκράτους στα χρέη ήταν:
67.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο
350.000 ευρώ το χρόνο για υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο (χωρίς να υπολογίζονται τα τέλη και χωρίς αποδείξεις)
250.000 ευρώ για προμήθεια εφημερίδων μόνο το 2007
8.000 ευρώ για αμοιβές. Είναι η μέση μηνιαία αμοιβή συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, συνοδευόμενη από υψηλά μπόνους, με τη μορφή εξόδων κίνησης

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, έχει βρεθεί τιμολόγιο ύψους 80.250 ευρώ τον Μάρτιο του 2008 για εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Η αιτιολογία είναι «ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος 20 Μαρτίου» αλλά εκείνη την ημέρα το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία εκδήλωση, υπήρχε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φορέων που καμία σχέση δεν έχουν με το ΠΑΣΟΚ.

Ανάλογο τιμολόγιο, ύψους 17.850 ευρώ δόθηκαν για εκδήλωση στη νομική της Αθήνας στις 7 Απριλίου 2008 αλλά δεν έγινε ποτέ. Υπάρχει επίσης τιμολόγιο 23.800 ευρώ για εκδήλωση στο Κάραβελ στις 19 Απριλίου 2008, ούτε και αυτή έγινε ποτέ!

3 comments:

 1. ΧΘΕΣ ΣΕ ΞΑΝΑΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΡΕ CIAO ΚΑΙ ΡΟΥΦΗΞΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ!ΔΕΝ ΕΦΥΓΕΣ ΤΕΛΙΚΑ...ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕΣ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ..ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΚΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΣΥΜΒΟΎΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ?ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΕΛΛΗΝ ΓΊΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΜΟΙΒΈΣ?

  ΑΝΑΡΧΟΚΝΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗΣ

  ReplyDelete
 2. Το blog το ξαναξεκίνησα πριν 1 με 1.5 μήνα, μετά από παρότρυνση αναγνωστών. Αν θες να διαβάσεις κάποια "βασικότερα" άρθρα, σου προτείνω να διβάσεις τα πρώτα-πρώτα, όπου γράφω τα πιο σημαντικά θέματα, πλέον απλά γράφω για την επικαιρότητα κυρίως.

  Πάντως, έχε υπόψη σου ότι δύσκολα θα συνεχίσω για πολύ ακόμα το γράψιμο, και σε μερικούς μήνες μάλλον θα φύγω, μιας και χωρίς οικονομική στήριξη απλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να γράφω όπως τώρα. Ίδωμεν

  ReplyDelete
 3. Ο Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ επιχείρησε να διεμβολίσει το ΕΥΡΩ . Τώρα πληρώνει το τίμημα

  ReplyDelete