Friday, April 26, 2013

"Μας πήραν είδηση" - αλλά τι θα κάνουν;

«Μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, εντοπίστηκε μετά από έλεγχο πέντε εταιριών ορκωτών λογιστών.

Τα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece, για την περίοδο 2004-2010.

Με βάση τα στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ποσό περίπου 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού. 

Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία έχει διατελέσει συνεργάτις του Γιώργου Παπανδρέου.  Επιπλέον, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για έναν μόνο χρόνο.

Όλα τα παραπάνω ποσά φέρουν, σύμφωνα με το πόρισμα, και την υπογραφή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με την ιδιότητα του διευθυντή.  Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Από koutipandoras.gr, via  ΠΡΕΖΑ TV


Δική μας σημείωση:

Παρόλα αυτά τα νέα στοιχεία-σκάνδαλο, που βέβαια λίγο-πολύ όλοι τα ξέρουν και τα υποπτεύονται, πολλοί τους στηρίζουν. Η ΝΔ είναι ακόμα πρώτο κόμμα. Και αν είχαν λεφτά, θα ήταν και το ΠΑΣΟΚ πολύ πιο πάνω, διότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να αρπάζουν λεφτά για τον εαυτό τους, και να δίνουν και κανά ρουσφέτι σε μεγάλο μέρος του λαού, που είναι εξαγορασμένο.

Ποια "διάθεση για δημιουργία" και κάτι τέτοια που λένε στις εξαγγελίες τους οι μπλε και πράσινοι "σωτήρες"; Γιατί να δημιουργήσεις και να κουραστείς, όταν μπορείς να κλέψεις και να είσαι αραχτός και λάιτ;

Την ίδια νοοτροπία είχε και ένα σημαντικό κομμάτι του λαού, που έζησε με ρουσφέτια και όχι με μόχθο και δημιουργία πλούτου(γι' αυτό και η ατάκα του Πάγκαλου άγγιξε μια 'ευαίσθητη χορδή" στην ελληνική κοινωνία, μιας και περιείχε μια δόση αλήθειας, όπως κάθε καλό ψέμα άλλωστε).

Δεν είναι τυχαίο που η "διαφθορά" αυτού του τύπου είναι μεγαλύτερη συνήθως στις φτωχές και καθυστερημένες χώρες, όπου μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν μπορεί να λάβει καλή εκπαίδευση από το κράτος, ή να αξιοποιηθεί σε μια καλή θέση στην αγορά εργασίας, οπότε στρέφεται πιο εύκολα σε πολιτικάντηδες που του τάζουν ρουσφέτια ώστε να "τακτοποιηθεί" (αφού πρώτα τον έχουν αφήσει φτωχό και αμόρφωτο, και άρα δε μπορεί να βρει αλλιώς μια "καλή" ζωή)

Τέλος πάντων, αυτοί έφαγαν, και συνεχίζουν να τρώνε. Δεν ξέρουν να κάνουν και τίποτα άλλο άλλωστε. Όσο για την επόμενη μέρα του καπιταλισμού στην Ελλάδα (αλλά και παγκοσμίως), μπορεί να περιλαμβάνει λιγότερα ρουσφέτια (λόγω έλλειψης χρήματος), αλλά θα περιλαμβάνει και περισσότερη φτώχεια για όλους, καθώς [και] το λογαριασμό για τα φαγοπότια ξέρετε που θα τον στείλουν...

No comments:

Post a Comment