Tuesday, May 7, 2013

Επανάληψη: Για την αριστερά και το "μεταναστευτικό", με αφορμή τα σχόλια της Κικής Δημουλά

"Εγώ είμαι πνευματικός άνθρωπος, πηγαίνω και σε εκδήλωση των Atenistas, φανταστείτε για τι φοβερή πνευματικότητα μιλάμε"

Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι η χρεωκοπία δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και πολιτική, είναι και κοινωνική, είναι και ιδεολογική:

Μέσα στο γενικότερο πισωγύρισμα σε "σκοτεινές" εποχές, είχαμε σήμερα μία ακόμα εκπρόσωπο από τον λεγόμενο "πνευματικό κόσμο" της αστικής κοινωνίας να δείχνει το πόσο σαπισμένος είναι.

Η ποιήτρια Κική Δημουλά είχε λίγα χρόνια υπογράψει μαζί  με άλλες τέτοιες σαπισμένες "προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων" (πχ Σαββόπουλος, κτλ) κείμενο στο οποίο ζητούσε από την άρχουσα τάξη της χώρας να "τολμήσει" μια συγκυβέρνηση που θα βρει μια "λύση" μαζί με τους "Ευρωπαίους εταίρους μας". Εδώ ένα σχετικό κομμάτι από το κείμενο:
Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σε όποια θέση και αν βρίσκονται: στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς,τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους.

Τους ζητούμε να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, για τον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή. Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία.
Η Κική Δημουλά λοιπόν θα έπρεπε να είναι αρκετά ευχαριστημένη, μιας και η ευχή της βγήκε αληθινή, και όντως πλέον έχουμε μια "συγκυβέρνηση ευθύνης" που, μαζί με την Τρόικα, κάνουν τα "απαραίτητα για τη σωτηρία". Όχι όμως, η ηρωική αυτή ποιήτρια ΔΕΝ είναι ευχαριστημένη, είναι τελειομανής φαίνεται και θέλει να κάνει και άλλες διορθώσεις και παρεμβάσεις:


Τώρα λοιπόν γκρινιάζει για τους "κακούς μετανάστες", και παίρνει εννοείται και τα εύσημα από τη Χρυσή Αυγή:

Κική Δημουλά: "Δεν αντέχω τους μετανάστες στην Κυψέλη. Πιάνουν όλα τα παγκάκια"
Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν ρατσιστικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε η ποιήτρια Κική Δημουλά σε εκδήλωση των Atenistas στην Κυψέλη.

Το θέμα ανέδειξε η "Εφημερίδα των Συντακτών" μέσω άρθρου της Αννας Δαμιανίδη στη στήλη της «Τρίτη Ματιά».

 Η δημοσιογράφος κάνει λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα της ποιήτριας.

Στο κείμενο μεταξύ άλλων γράφει:

 «Στο τέλος της περιήγησης στην αυλή του σχολείου περιμέναμε ν' ακούσουμε κάτι ωραίο και αξέχαστο από τα χείλη πνευματικών ανθρώπων. Και τι είπε η ποιήτρια; Ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάται να βγει από το σπίτι της, α-πα-πα! χάλια. Εντάξει δεν χρειαζόταν να είσαι διακεκριμένη ποιήτρια για να πεις τέτοια. Τα λένε κάθε μέρα γριές στο τρόλεϊ για να πιάσουν κουβέντα. Κι ούτε καν όλες, κάμποσες έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να γενικεύεις έτσι και συγκρατούνται».

 Και συνεχίζει παρακάτω: «Η ποιήτρια επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα η μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου δεν γνωρίζει σύνορα, ταξικά και άλλα. Με άνεση μπορείς να γενικεύεις, να βγάζεις το ρατσισμό σου χωρίς άγχος, ακόμα και δημόσια, ακόμα και σε πρωτοποριακές συναντήσεις γνωριμίας με το χώρο και τους γείτονες. Αλίμονο, τι είναι η πολιτική ορθότης για μια ποιήτρια που έφτασε στην κορυφή; Ξενέρωτες αμερικανιές».

Η Κική Δημουλά είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης, έχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές και πεζά κείμενα και έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.
Η Κική Δημουλά προσπάθησε μετά να ανασκευάσει κάπως τις δηλώσεις της (δείτε εδώ), αλλά μάλλον είναι λίγο "αργά για δάκρυα".

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα, αλλά παρόλα αυτά, εγώ θα πω ότι πέρα από την αθλιότητα της Κικής Δημουλά, δε μου άρεσε ούτε το στιλ της "Εφημερίδας των Συντακτών", που την αντιμετωπίζει με το γνωστό πλέον "υπεράνω" στιλ της "ροζ αριστεράς που υπερασπίζεται τους μετανάστες".

Εγώ (για μια ακόμα φορά) διαχωρίζω τη θέση μου από αυτή την αριστερά, τονίζοντας ότι ΔΕΝ υπερασπίζομαι κανέναν μετανάστη, και ούτε και κανέναν ντόπιο.
Υπερασπίζομαι, όσο μπορώ τουλάχιστον, τον εργάτη (ντόπιο η ξένο).

Για να μην τα ξαναγράφω, σας προτείνω να διαβάσετε ένα παλιότερο άρθρο που έγραψα με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Μανωλάδα. Πιστεύω ότι αν η αριστερά σκεφτεί λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο θέμα, ίσως να καταλάβει γιατί πχ ο ρατσιστικός λόγος κερδίζει έδαφος, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς (πχ στην Αγγλία ανέβηκε ο Farage, στην Γαλλία η Λε Πεν, κτλ), ενώ η "ροζ" αριστερά που υπερασπίζεται το "μετανάστη" (άσχετα με το αν αυτός ο μετανάστης είναι προλετάριος ή λούμπεν προλετάριος) έχει βαλτώσει.

Μπορεί να με βρίζετε τώρα από μέσα σας, γιατί χαλάω τη "μόστρα" και την "ομοψυχία" της αριστεράς, αλλά θεωρώ το θέμα σημαντικό, και επιμένω να διαβάσετε τουλάχιστον αυτό το άρθρο, μπας και κάποιοι από εσάς, που ανήκετε σε μία από τις τόσες και τόσες οργανώσεις της αριστεράς, κάνετε καμιά ερώτηση στην οργάνωση σας για κάτι "λούμπεν προλετάριους" (ζητιάνους, μικροκακοποιούς, κτλ) που κάποτε ανέφερε ο Μαρξ, διαχωρίζοντας τους ως τάξη από τους εργάτες, και προσαρμόσετε ανάλογα τη σκέψη και την στρατηγική της αριστεράς απέναντι στο θέμα.

9 comments:

  1. Το σιχαμένο με την Αριστερά είναι πως παρουσιάζει τον μετανάστη/στρια πάντα σαν θύμα που η μεγαλοψυχία μας θα προστατέψει και θα παραχωρήσει μια θέση στον ήλιο.
    Παραμένουν αόρατοι......

    ReplyDelete
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ(ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΠΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ)ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΤΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

    ReplyDelete
  3. Καλά, εντάξει, όλοι οι μετανάστες είναι π΄ρμπτη φάλαγγα που την έχει στείλει η Τουρκία στην Ελλα΄δα για να την κατακτήσει.

    Η σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο.

    Πάντως, κάτι τέτοια σενάρια λένε και οι ακροδεξιοί στην Αυστραλία για τους μετανάστες (ναι, και τους Έλληνες). Παντού τα χάλια τους είναι -περίπου- τα ίδια...

    ReplyDelete
  4. ΝΑΙ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΘΙΞΑΜΕ ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ?ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕΡΙΑ ΣΕ ΚΟΒΩ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΑΠΙΛΑΣ ΣΟΥ ΤΑ ΕΠΙΣΤΕΦΩ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ που με δικαιώνεις.

      Έχω βρεθεί στην Αυστραλία, και οι εκεί ακροδεξιοί λένε τα ίδια (απλά αντί να λένε "τα Πακιστανια" λένε "τα κινέζια", "τα ελληναριά", κτλ).

      Ο λόγος που είχα βρεθεί Αυστραλία είναι οικονομικός, για να βρω δουλειά. Τώρα είμαι ξανά Ελλάδα, αλλά μάλλον θα ξαναφύγω (για τον ίδιο λόγο)

      Πολλοί μετανάστες πράγματι έρχονται από Τουρκία - αυτό δε σημαίνει ότι έρχονται εδώ για να κατακτήσουν την Ελλάδα. Αλλά είσαι ακροδεξιός της καρέκλας και του κομπιούτερ δε μπορείς να το καταλάβεις αυτό

      Delete
  5. Ως γνωστόν συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση:

    Οι μετανάστες έρχονται από Τούρκους δουλέμπορους σε συνεργασία με Έλληνες δουλέμπορους. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιέχει μπόλικους από δαύτους... Οι Τούρκοι δουλέμποροι απαιτούν κάτι χιλιάρικα το κεφάλι. Είναι προφανές πως οι λαθρομετανάστες δε τα έχουν αυτά τα λεφτά, αν τα είχαν θα ήταν πλούσιοι στις χώρες τους. Που τα βρίσκουν; Δε τα βρίσκουν, τα πληρώνουν από την εργασία τους εδώ. Αυτοί δουλεύουν σε απίστευτα άθλιες συνθήκες και οι Έλληνες και Τούρκοι δουλέμποροι παίρνουν το παντεσπάνι τους. Κι επειδή χρειάζονται και "ιδεολογική" και πολιτική στήριξη, ρίχνουν και τον οβολό τους προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά...

    Μέσω αυτής της ψευτοαριστεράς και ψευτοανθρωπιάς, κάποιοι κονομάνε χοντρά. Οι λαθρομετανάστες ζουν και εργάζονται στην παρανομία, άρα χρειάζονται "βοήθεια" από μέσα από τους κρατικούς μηχανισμούς. Τους την παρέχουν οι "αριστεροί" δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι απλό, το 'να χέρι νίβει τ' άλλο, οι ελεγκτές δεν ελέγχουν και οι πολιτικοί τους στηρίζουν στα "δίκαια" αιτήματά τους... Όταν φυσικά δε λαδώνονται απευθείας...

    Απο κει και ύστερα, επειδή οι λαθρομετανάστες δεν αμείβονται σχεδόν καθόλου, πολλά πράγματα "πρέπει" να τους παρέχονται δωρεάν, όπως και γίνεται. Ειδικά στον τομέα της δημόσιας υγείας, αν είσαι Έλληνας φορολογούμενος πολίτης απλά δεν έχεις καμία ελπίδα να εξεταστείς από Δημόσιο νοσοκομείο, εκτός κι αν είναι κάτι το πολύ έκτακτο. Για να δώσω ένα πχ, σε μια δημόσια οφθαλμολογική κλινική στην Αθήνα, είχα πάει πριν 2-3 χρόνια γιατί ήθελα να δω τη μυωπία μου. Υπήρχαν 3 άτομα στην είσοδο, που με τη μία δε με άφησαν να προχωρήσω, μου είπαν πως χρειάζομαι ραντεβού πρώτα. Τους είπα, ωραία, μια που ήρθα, να κλείσω ένα επιτόπου. Μου είπαν πως αυτό δε γίνεται και πρέπει να πάρω το τάδε τηλέφωνο, που προφανώς είναι μονίμως κατεβασμένο... Τριγύρω, ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ περίμεναν να εξεταστούν και μπαινόβγαιναν... Μετανάστες και τσιγγάνοι... Για όποιον δε κατάλαβε, το "επίσημο" τηλέφωνο είναι μονίμως κατεβασμένο, και το "ανεπίσημο" το ξέρουν μόνο αυτοί που πρέπει... Με αυτό το τρόπο, τα αφεντικά των δούλων τους παρέχουν υπηρεσίες υγείας που τις πληρώνουμε εμείς, δηλαδή πολύ απλά μεταφέρουν χρήμα από τις τσέπες μας στις τσέπες τους έμμεσα, αφού αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να τα πληρώνουν αυτοί σε διαφορετική περίπτωση...

    Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι λαθρομετανάστες γενικά δεν πληρώνουν στα μέσα μεταφοράς, δε πληρώνουν πολλούς από τους φόρους (αν όχι κανένα φόρο), πηγαίνουν σε συσσίτια ανεξάρτητα αν το χρειάζονται κλπ... Με λίγα λόγια, ναι μεν αμείβονται λιγότερο, αλλά αυτό αναπληρώνεται από Δημόσιο χρήμα σε κάποιο βαθμό. Τη διαφορά την κρατάνε τα αφεντικά και οι ντόπιοι και ξένοι δουλέμποροι... Είναι υπερβολικά απλό... Το ίδιο πράγμα που πχ συμβαίνει με την επιδοτούμενη εργασία για τους νέους, οι επιχειρήσεις παίρνουν αυτούς που θα έπαιρναν έτσι κι αλλιώς, απλά αντί να τους πληρώνουν αυτοί τους πληρώνει το κράτος... Στην ουσία είναι κλοπή του φορολογούμενου υπέρ τρίτων...

    Από κει και ύστερα, προφανώς οι κακόμοιροι μετανάστες δεν είναι όλοι μυστικοί πράκτορες κατά της χώρας μας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν ευνοούν την κατάρρευση της χώρας μας, και άρα είναι επιθυμητό για την Τουρκία να μας τους στέλνει... Καταστρέφουν την οικονομία της χώρας μας. χαλάνε τον κοινωνικό ιστό κλπ. Και εσχάτως ψηφίζουν κιόλας... Οι λεγόμενοι και "Παπανδρέλληνες"...

    Και γενικότερα καταστρέφουν τα εργατικά δικαιώματα, όπως έχει γίνει πλέον φανερό... Όταν υπάρχει εξαθλιωμένος που εργάζεται σε σκληρές συνθήκες όλη μέρα για 10 ευρώ μαύρα, άντε να τον ανταγωνιστείς εσύ ο ντόπιος με το σταυρό στο χέρι... Δεν είναι μόνο η πέμπτη φάλαγγα της Τουρκίας, είναι και η πέμπτη φάλαγγα των εργοδοτών...

    ReplyDelete
  6. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ. ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΑΙΔΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΓΟΡΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΝΟ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΟΞΟΠΙΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΙΣΛΑΜ ΘΑ ΜΕ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΡΑΜΑΖΑΝΙΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΑΣΑΩ ΤΣΙΧΛΑ. ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΓΥΜΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑ ΒΑΡΥΤΑΤΟ. ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΛΗΤΑΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ; ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΘΕΛΕΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ; ΕΠΕΙΔΗ ΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΙ ΘΕΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΉΣ; Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.

    ReplyDelete
  7. ΟΙ ΠΡΟΛΑΛΙΣΑΝΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΡΥΘΡΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΠΩΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ.ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

    ReplyDelete
  8. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΖΟΥΝ ΕΔΩ..ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟΥΣ...ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ...ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΜΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ. ΟΥΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΣ ΞΥΠΝΉΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....

    ReplyDelete